Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Centraly nie otwiera nie zamyka a pompka pracuje!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Prosze o pomoc. A mianowicie pojawił mi się problem z otwieraniem i zamykaniem centralnego zamka. Ani z pilota ani z kluczyka zamek nie działa. Otwierane sa tylko jedne drzwi przy użyciu kluczyka. W bagażniku słyszalny jest dzwięk pracy pompki przy każdej próbie włączenia i wyłaczenia alarmu. Może ktoś z was spotkał sie z taka dolegliwością? Prosze o sugestie.

Opublikowano

Zobacz przy pompce uszczelnienie, potrafi paść i nie idzie ciśnienie. Pompka pompuje w powietrze.

Opublikowano

Nie wiem jaką masz pompkę , ale jak na 2 wyjścia powietrzne , to wielce prawdopodobne że padła turbinka / takie skrzydełka grafitowe/ pompki. Częsta dolegliwość tych pompek.Jak podasz nr fabryczny / zaczynający się na 8L0... lub 8D0... / to może coś podpowiem więcej , może taką znajdę.

Opublikowano

Też spotkało mnie coś takiego ostatnio. Po naciśnięciu na pilota słychać pompkę , ale nic się nie otwiera. Samochód można otworzyć tylko kluczem. Miałem nawet jeden taki dzień gdy pod otwarciu zamknąłem drzwi to samochód sam je zaryglował. W pierwsze kolejności sprawdziłem samą pompkę - działała bez zarzutu. U mnie rozwiązanie problemu było bardzo proste :) :) wstawienie do ciepłego garażu. Po kilku godzinach centralny zaczął działać poprawnie. Niestety gdy postał na mrozie problem powrócił - ale tylko na drzwiach TL i PP. W przewodach zebrała się wilgoć i przymarza. Na rozebranie i usunięcie wilgoci poczekam chyba do wiosny.

Opublikowano

Też miałem taki problem że wieczorem pompka działała ale drzwi nie otwierało a w dzień gdy sie ociepliło było ok. Wilgoć dostała sie do wtyczki przy pompce i wieczorem zamarzało.

Mógł paść Ci także wirnik lub spaść wąż z pompki ale to rzadki przypadek

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jaką masz pompkę , ale jak na 2 wyjścia powietrzne , to wielce prawdopodobne że padła turbinka / takie skrzydełka grafitowe/ pompki. Częsta dolegliwość tych pompek.Jak podasz nr fabryczny / zaczynający się na 8L0... lub 8D0... / to może coś podpowiem więcej , może taką znajdę.

Tak jest to pomka na 2 wyjścia powietrzne. Nr fabryczny pompki to 8LO 862 257 G. Tak jak napisałeś padła prawodopodobnie turbinka bo zassałem bezpośredio z wężyka i drzwi się otworzyły. Jeżeli posiadasz taką i w rozsądnej cenie to proszę o kontak [email protected]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak zassac powietrze do centralnego bez otwierania bagaznika bo mam zapchany zamek i żeby go otworzyć

może naprzykład zassać powietrze z węzyka który jest w drzwiach ?

otworzy mi to bagaznik?

Opublikowano

jak zassac powietrze do centralnego bez otwierania bagaznika bo mam zapchany zamek i żeby go otworzyć

może naprzykład zassać powietrze z węzyka który jest w drzwiach ?

otworzy mi to bagaznik?

mozesz sprobowac pod siedzeniem po stronie pasazera jest taki rozdzielnik tych rurek w tym miejscu rozchodza sie po wszystkich drzwiach itp

Opublikowano

Jestem, że tak powiem na czasie z tym problemem. Z trójnika czarna rurka to bagażnik, zielona jasna to wlew paliwa. Jak pociągniesz powietrze to powinien się otworzyć bagażnik.

Opublikowano

gdzies byl jak napier*alem mlotkiem w blache zeby wlezc do bagaznika ? :)

Opublikowano

Też miałem to zrobić ale pomyślałem sobie, że Niemcy nie są głupi i na pewno da się to jakoś bezinwazyjnie zrobić.. Otworzyłem książkę "Audi sam naprawiam" i znalazłem co trzeba :gwizdanie:

Opublikowano

Trudności z otwieraniem bagażnika mogą wystąpić jedynie w przypadku uszkodzonej tj nie obracającej się wkładki w zamku w klapie bagażnika. Jeśli wkładka się obraca to należy obrócić w lewo i jednocześnie przycisnąć a wtedy cięgno mechaniczne zwalnia ryglowanie i już otwarty bagażnik. Przynajmniej tak jest w mojaj A4 i tak piszą w instrukcji obsługi. Pozdrawiam wszystkich Leszek. [br]Dopisany: 02 Marzec 2010, 01:45_________________________________________________Pompka długo pracuje jak są nieszczelności powinna się wyłączyć po 30 sek. Leszek