kred Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 od pewnego czesu przyuważyłem ze podczas dodawanie oraz odejmowania gazu z zakresie obr 2000-2300 słysze burczenie w okoliczch środkowego tłumika. zdecydowanie typ burczenia wydechu jest inny niż w pozostałeym zakresie obrotów. moze jestem wyczulony ale czy u was jest podobny objaw. dodam że słucze to tylko podczas obciążenia autka czyli jazdy. na biegu jałowym jest cisza. podczas rozłączenia napędu w czasie jazdy też jest cisza ?? raczej wątpie że jest to wpływ ujemnych temperatur czekam na sugestie
colter90 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 jak tak miałem gdy uderzylem w kątawnik od bramy (w ziemi). Czyłem sie jak w ferrari z tym dzwiekiem hehe. Nie uderzyłes w cos podwoziem?
kred Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 łudze sie ale chyba czeka mnie wymianka. jeszcze tylko nie wiem w którym miejscu. zdecydowanie burczy na wysokosci tunelu w przedniej cześci. okazuje sie ze to harmonijka gdzie oprucz serwisu cos takiego nowego dastać zdjecie poglądowe
wrclaguna Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 to jest tzw. plecionka sprawdz wymiary http://moto.allegro.pl/item839106742_zlacze_lacznik_plecionka_elastyczna_wydechu.html
kred Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 ciagne dalej temat bo sprawa wydaje sie dosc dziwna. oczywiscie nie obejdzie sie bez wjechania na podnosnik i sprawdzenia powodu takiego burczenia. z zawodu jestem mechanikiem i nie obce sa mi takie tematy ale dziwi mnie to za po zwyzce temperatury do około -2/+2 burczenie ucichło i jest prawie niesłyszalne. opadło o jakieś 60 % dziwne koszt w serwisie kompletnej rury z harmonijką około 350 zł, koszt samej harmonijki 30-40 zł. naprawde jestem bardzo ciekawy co jest pod autem. przyznam sie że pierwszy raz się z czymś takim spodkałem. temat zamkniety - powodem poburkiwania był nieszczelny łącznik rur
Rekomendowane odpowiedzi