Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Auto dusi się - pomocy!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Nie wiem co się dzieje z moim autem ale od jakiegoś czasu zdarzało się że autko gasło mi w czasie jazdy. Na początku objawy są takie że autko po przejechaniu ok 2km zaczęło się ostre szarpie (jak by dławił się silnik) a następnie przy włączeniu luzu auto gaśnie. to wszystko odbywało się na zimnym silniku. (na ciepłym nigdy to mi się nie zdarzyło) jak autko już zgaśnie to po ok 1 min kręcenia silnikiem autko powolutku odpala tak jakby dopiero dochodziło paliwo. Kilka razy też zaobserwowałem że po przejechaniu krótkiego dystansu ok 5 km po zatrzymaniu i wyłączeniu silnika miałem duże problemy z odpaleniem, a zawsze odpala od kopa nawet w te duże mrozy

Dziś w czasie jazdy autko (było rozgrzane) przy przyśpieszaniu zaczęło mocno szarpać (dusić się) tak mocno że nie mogłem jechać na trzecim biegu. przy każdym przyśpieszeniu i w czasie przechodzenia z drugiego na trzeci bieg auto mega szarpie (dusi się) autem w ogóle nie idzie jeździć.

Zaznaczę że filtr paliwa wymieniałem w październiku olej we wrześniu.

Vag nic nie pokazał żadnych błędów, a parametry pompowtryskow bez zmian.

Nie wiem czy nałożyło mi się kilka usterek czy jest to wina jakiejś poważnej awarii mojego motoru.

15.12.2009 robiłem wszystkie testy statyczne i dynamiczne

http://www.a4-klub.pl/smf/inne_prosze_o_analize_logow_silniczek_ajm_19_tdi_pd_115_km-t107533.0.html

Bardzo proszę o pomoc co to może być

serdecznie pozdrawiam

Opublikowano

sprawdź pompę tandem z tyłu głowicy czy nie ma wycieków, może to być jej przyczyna :mysli:

Opublikowano

sprawdzałem tą pompę i żadnych wycieków nie mam z tym że u mnie ta pompa jest blisko wlewu oleju a tam mi się poci i troszke też tym samym mam tył tej pompy mokry ale ale po śladach widać że te ślady idą od wlewu oleju i też w ogóle nic a nic nie śmierdzi ropą więc myślę że pompa jest szczelna.

życzę wszystkim radosnych, pełnych ciepła i miłości Świąt Bożego Narodzenia....