Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wirus zeciora ,jaki potencjał??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbliższym czasie noszę się z zamiarem zmiany softu w moim z-cie chciałbym zapoznać się z waszymi odczuciami i sugestiami co do takowej ingerencji .Jestem z mazowieckiego , poszukuje tunera skutecznego i w rozsądnej cenie (mając na uwadze że auto jest wartości poniżej 15 tyś) Wyprzedzając odpowiedzi "Rogal " troszkę za drogi jak dla mnie ,może jak będe miał lepszy wóz :) mam też pytanie czy przed zmianą softu warto wywalić kata ?? Do tej pory wszyscy mówili o realnej górnej granicy 110KM (bo to zecior) czym różni się zet od np AHU co zmniejsza jego potencjał. Ojciec posiada 80 b4 zrobioną przez niejakiego "basketa" na ponad 120 km i jeździ rewelacyjnie ma ktoś może pomysł co moglo być tam zrobione ?? 80 oczywiście też zecior :)

Opublikowano

Kolego, zacznij szukać na forum, bo TO WSZYSTKO ZOSTAŁO JUZ NAPISANE

gdzie chip - sam sobie odpowiedziałeś, ROGAL a jak za drogo to nie rób wcale

tu masz temat o wycinaniu kata i kopceniu

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wycinanie_katalizatora_w_dieslu_czy_nie_bedzie_kopcil-t40779.0.html

a odnośnie tych kucy, to można zrobić max tyle ile daje możliwości sprzęt, czyli wtryski i te sprawy, ale to już nie jest bezpieczna granica, pisali Ci że najlepiej 110 koni zrobić z 1Z, a to tylko dlatego żeby tym autem jeździć bezawaryjnie i w miarę zwinnie

[mod]"Pisze" odnosi sie do osoby zywej (czas terazniejszy) - robi cos, w tym momencie.. Jesli mowimy o czyms (juz dokonanym), mowimy: jest, zostalo napisane..[/mod]

Opublikowano

Jeśli Rogal jest za drogi to poszukaj na allegro tam są czipsy po 500-600zł :polew:

Poodkładaj trochę i zrób program raz a dobrze i nie kombinuj, bo kombinacje zawsze kończą się źle.

Opublikowano

zrób tam gdzie będzie najtaniej, 1Z to raczej nie wymagający silnik skoro chcesz oszczędzić, choć w sumie to nie dziedzina na której się oszczędza

Opublikowano

a to B4 było hamowane skoro piszesz, że ma 120 PS ??

Opublikowano
  • Autor

tak 80 była hamowana oprucz softu jest nowa suszarka i chyba wtryski 210 poprzedni własciciel (kolega z audiklubu) doinwestował auto są nawet faktury za turbo auto ma v-max ponad 205 i idzie równo z 2.3 w 5 garkach lubie zaskakiwać kalibry i inne sportowe fury tym statym klekotem :)

Opublikowano

więc szacun za wykonany mod

a jeżeli chodzi o program Twojego 1-zeta to nie oszczędzaj na tym :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W najbliższym czasie noszę się z zamiarem zmiany softu w moim z-cie chciałbym zapoznać się z waszymi odczuciami i sugestiami co do takowej ingerencji .Jestem z mazowieckiego , poszukuje tunera skutecznego i w rozsądnej cenie (mając na uwadze że auto jest wartości poniżej 15 tyś) Wyprzedzając odpowiedzi "Rogal " troszkę za drogi jak dla mnie ,może jak będe miał lepszy wóz :) mam też pytanie czy przed zmianą softu warto wywalić kata ?? Do tej pory wszyscy mówili o realnej górnej granicy 110KM (bo to zecior) czym różni się zet od np AHU co zmniejsza jego potencjał. Ojciec posiada 80 b4 zrobioną przez niejakiego "basketa" na ponad 120 km i jeździ rewelacyjnie ma ktoś może pomysł co moglo być tam zrobione ?? 80 oczywiście też zecior :)

Odgrzewam kotleta, bo widzę że wywołano mnie do tablicy ;)

Softu nie robiłem , ale podejrzewam że robił mój kolega z mojego polecenia.

Co do tuningu 1Z`ta:

Samym chipsem pod 115-120 KM i 280 Nm

Zmiana gratów (turbo, wtryski,pompa) i dociągasz pod 190 KM. Później trzeba rzeźbić - nie warto.

1Z oprócz tego że jest najlepszym dieslem jakiego wydała matka ziemia ma jedną wadę: brak turbo vnt.

To co prawda jest do obejścia, ale mocno ułatwia życie ;)

Pytanie kolejne: chcesz "tjuninku" z mocą przy 3500 rpm i momentewm przy 2700 rpm czy tuningu gdzie kop w plecy zaczyna się przy 2000 rpm a moc kończy na czerwonym polu ... ;)

Jesli opcja nr 2, wiem kto nie odmawia takich usług ... ;)

Nie kupiłeś przypadkiem 80-ki od J@cka ? ;)

powodzenia

Opublikowano

tak 80 była hamowana oprucz softu jest nowa suszarka i chyba wtryski 210 poprzedni własciciel (kolega z audiklubu) doinwestował auto są nawet faktury za turbo auto ma v-max ponad 205 i idzie równo z 2.3 w 5 garkach lubie zaskakiwać kalibry i inne sportowe fury tym statym klekotem :)

Nie kupiłeś przypadkiem 80-ki od J@cka ? ;)

wyglada na to ze to ex-B4 J@cka ... jeżdzilem ta B4-ka ... ladnie zamiata i racja ... turbo bylo zmieniane na fabrycznie nowe ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

heh widzę że fura znana :) została pomalowana prawie cała :) przez znajomego lakiernika i full service nowe gumy i ojciec śmiga wszystko ponad 4000 ale zadowolenie jest teraz tylko muszę ja swoją a4 podrasować i tu prośba do baskeciora o info na priv co może zaproponować (chyba ma pełną skrzynkę bo nie mogę wysłać) narazie wywaliłem kata i egr wszystko wymienione co trzeba rozrządy i czas na wirusa :), no jeszcze lampy muszę nowe poliftowe założyć bo doszły, pozdro i czekam na informacje

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam :hi: mam pytanie odnośnie modyfikacji 1z w wv sharanie, nie chodzi mi o jakieś drastyczne podnoszenie koni mech, tylko chciał bym dodać troche niutków, jest to możliwe samym programem bez żadnych ingerencji mechanicznych w silniku?

Opublikowano

no jedz do jakiegos tunera.... z np do Roberta z tune UP bo widze ze z pomorskiego