Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Sprzęgło z ASO czy od P. Radzikowskiego ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ogólnie jak w temacie. Zbliża mi się wymiana sprzęgła i zastanawiam się w co zainwestować . W ASO za taki oryginalny zestawik z wysprzęglikiem mogę mieć za ~900zł, a na forum jeden z Userow chciał za zestaw od radzikowskiego coś około 1500zl. Oczywiście na lato planuje iść z mocą w granice 185-190KM(11mm,230,fimc,turbo). Czy ASO-wskie sprzęgło udźwignie taka moc + quattro, bądź odrazu celować ze wzmacnianym? Za sugestie i podpowiedzi uprzejmie dziękuje.

Opublikowano

Witam. Ogólnie jak w temacie. Zbliża mi się wymiana sprzęgła i zastanawiam się w co zainwestować . W ASO za taki oryginalny zestawik z wysprzęglikiem mogę mieć za ~900zł, a na forum jeden z Userow chciał za zestaw od radzikowskiego coś około 1500zl. Oczywiście na lato planuje iść z mocą w granice 185-190KM(11mm,230,fimc,turbo). Czy ASO-wskie sprzęgło udźwignie taka moc + quattro, bądź odrazu celować ze wzmacnianym? Za sugestie i podpowiedzi uprzejmie dziękuje.

przy mocy w jaką celujesz to jak nie będziesz potrafił to i Radzikowskiego przypalisz :wink4:

generalnie ori sprzęgło powyżej 150hp nie powinno mieć racji bytu.. bierz wzmacniane :good:

Opublikowano

A orjentujesz się czy można odrazu od niego kupic takie sprzegło?Czy trzeba wyjąć swoje i dać do zrobienia. No i orjentujesz sie ile może u niego kosztować?

Opublikowano

A powiedział jakie koszta za taki zestawik?

Opublikowano

wiesz już nie pamiętam....ja zawiozłem swoje tzn docisk, tarcza i dwumas, za przywrócenie do stanu fabrycznego 260 zł wziął tzn umył, dał nowe okładziny (podobno LUK) i dwumas przetoczył z dociskiem, ja mam do wawy 200 km więc się umówiłem i podczas pracy poszedłem Tarchomin zwiedzać :good: Jestem bardzo zadowolony mam zrobione ok 15 tys. Polecam taką regeneracje tu strona radzia: sprzegla.com :hi:

Opublikowano

Aha myślałem że możesz masz wzmacnianie. No Cóż będę musiał zadzwonić i się dowiedzieć jakie dokładnie koszta takiego miejskiego zestawu.[br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 15:46_________________________________________________A nie wiecie kto z forum ma takie sprzęgło od Radzikowskiego z dieslu?

Opublikowano

A nie wiecie kto z forum ma takie sprzęgło od Radzikowskiego z dieslu?

Dudi albo Piotrek jak się nie mylę :wink4: