Wujek Opublikowano 29 Maja 2007 Opublikowano 29 Maja 2007 Witam, Ostatnio zauważyłem, że gdy jadę w korku i często używam hamulców, a zaraz po zatrzymaniu auta znowu ruszam (stoję zwykle z wciśniętym hamulcem) to słyszę metaliczne tarcie dochodzące z okolicy tylnych kół. Klocki hamulcowe mam w miarę nowe (przebieg ok. 3000km). Wygląda to tak jakby tłoczki nie odbijały. Jak jadę szybciej to tarcie ustępuje. Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
spanky Opublikowano 29 Maja 2007 Opublikowano 29 Maja 2007 Witam, Ostatnio zauważyłem, że gdy jadę w korku i często używam hamulców, a zaraz po zatrzymaniu auta znowu ruszam (stoję zwykle z wciśniętym hamulcem) to słyszę metaliczne tarcie dochodzące z okolicy tylnych kół. Klocki hamulcowe mam w miarę nowe (przebieg ok. 3000km). Wygląda to tak jakby tłoczki nie odbijały. Jak jadę szybciej to tarcie ustępuje. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? pewnie zebrał sie syf pod guma przy tłoczkach i dlatego tłoczki nie odbijaja .... albo moze klocki zostały zle zalozone .. trzeba zdjac i sprawdzic ...
Rekomendowane odpowiedzi