Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie, adaptacje VCDS`em 9801 PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum, od niedawana mam VCDS w temacie jestem średnio obeznany, w niedługim czasie chciałbym spróbować adaptacji, kodowania sterowników i szukam instrukcji do tych operacji, widziałem kiedyś stronę w języku niemieckim lub angielskim z całą grupą VAG ale gdzieś nie moge tego wyszperać.

Pytanie nr 2. Czy moim sprzętem mogę łączyć się z innymi autami ? za pomocą innego programu oczywiście, co myślicie o współpracy tego kabelka z Polskim VAGiem ? warto ? jak z funkcjonalnością? przejrzystością? waszym zdaniem biorąc pod lupę te dwa programiki

Jak z dokładką oferowaną z VCDSem czyli Lcode ? dobre ?

o co w ogóle chodzi z tym kodowaniem ? :confused4:

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

masz VCDS'a i wspominasz o POLSKIM VAG'u :shocked:

wszyscy wiemy, że jesteś nowy i z tego powodu poczytaj FAQ w dziale Diagnostyka a napewno się wszystkiego dowiesz

Opublikowano
  • Autor

Wspominam bo tak jak kolega napisał jestem zielony a na necie nie moge odszukać żadnych procedur i kodować przy użyciu VCDSa a na VAGa jest sporo stąd moje pytania.

Opublikowano

Wspominam bo tak jak kolega napisał jestem zielony a na necie nie moge odszukać żadnych procedur i kodować przy użyciu VCDSa a na VAGa jest sporo stąd moje pytania.

VCDS i VAG-COM to to samo

Opublikowano

...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za konkretne odpowiedzi !

Teraz tylko to nieszczęsne kodowanie, macie jakieś arty w języku Polskim pomagające w jego zrozumieniu tzn na czym polega ten proces? kiedy się go przeprowadza? co z tym kodowaniem długim?

Opublikowano

...

Opublikowano
  • Autor

Link chyba nie działa, odsyła mnie do strony głównej z której ja już w ogóle nic nie rozumiem...[br]Dopisany: 07 Styczeń 2010, 15:09_________________________________________________Czy ktoś jeszcze posiada jakieś info które mogły by mi przybliżyć trochę istotę kodowania ? adaptacji itd ? wdziałem kiedyś niemiecką stronę z pełnym wykazem, marek itd teraz jej nie widzę na forum. Po Polsku też gdzieś było i też nie mogę odszukać, proszę o pomoc, jakiekolwiek info

Opublikowano
Opublikowano

w instrukcji obslugi VCDS-a jest troszke o kodowaniu ... [i dlugim tez]

Opublikowano
  • Autor

to jest właśnie to !

dzięki antonio!

teraz moje drugie pytanie, mój VCDS posiada możliwość kontroli przebiegu edc15, czy istnieje też możliwość korekcji licznika ? jakie auta wyposażone są w edc15 ? produkowane w jakich latach ? z jakimi silnikami? jest jakiś podział ?

co jest najlepsze do korekcji ? waszym zdaniem biorąc pod uwagę cenę i liczbę obsługiwanych samochodów

Opublikowano

odczytasz EDC15 i EDC16 lecz nie zawsze

Opublikowano
  • Autor

a czy istnieje gdzieś wykaz lub inna klasyfikacja samochodów które mają edc15 czy 16 ?

i potrzebuje także informacji na temat liczników stosowanych w grupie VAG chodzi mi o oznaczenia gdzie je mogę odszukać ? jaki model samochodu i jaki model licznika był w nim stosowany? może w jakimś programie ? typu esi itd ?

Opublikowano

super link :good: teraz jeszcze przetłumacz i będzie cudownie :tongue4:

Opublikowano

super link :good: teraz jeszcze przetłumacz i będzie cudownie :tongue4:

google TŁUMACZ :naughty: