Opublikowano 9 Stycznia 201016 l Witam Jestem tu nowicjuszem i mam następujący problem... Zauważyłem dzisiaj że na rozgrzanym silniku zaraz po podgrzaniu świec i rozruchu silnika obroty wskakują na 2000 tys i po chwili się stabilizują.Czy jest to spowodowane dostaniem się śniegu pod osłonę wygłuszająca silnik.Dzisiaj po wyjechaniu z podwórka śnieg dostał mi się pod część tylną osłony,która chyba odpadnie... ;( Proszę o pomoc w sprawie obrotów. Dziękuje [mod]na przyszlosc nie naduzywaj CAPSLOCKA [/mod]
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l a jak z mocą? nie łapie Ci czasem trybu awaryjnego po pogonieniu go? dam sobie rękę uciąć że to zaworek regulujący dopływ paliwa no chyba że nie odpalałeś auta długi czas i się tak zastał na zimnie...
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l Autor To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej???
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej??? całkiem możliwe, kumpel miał to samo w toledo, przy odpalaniu od razu wchodził mu na 2k obrotów, po sekundzie wracał do normy podłącz vaga
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l Autor A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu???
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej??? a skąd wiesz czy nie budzi zastrzeżeń? przecież przy tej pogodzie tego nie sprawdzisz
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l W sumie racja... Trzeba czekać na odwilż żeby sprawdzić moc dokładnie... przeciągnij go zagrzanego do wysokich obrotów na biegu i zobaczysz czy w normie
Opublikowano 9 Stycznia 201016 l A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu??? zeby zrobic diagnoze-musisz sie rowniez autem "przejechac"-wiec w garazu raczej tego nie zrobisz a czy warto-chyba nie myślisz,ze na tym sie skonczą Twoje problemy z autem jasne,ze sie przyda,a jak nie bedziesz potrzebowal juz wiecej-odsprzedasz,czy oddasz-to juz bedzie od Ciebie zalezec...mozesz jeszcze znalezc kogos w okolicy z Vagiem-nie bedziesz musial kupowac-zobaczysz,jak wyglada diagnoza i inne rzeczy-jak Ci sie spodoba-wtedy kupisz kabel
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu??? uzywanie pirackiego oprogramowania jest nielegalne wiec nie zadawaj tego typu pytan. mozesz uzywac wersji probnej.
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l Autor Na trasie okazało się ze jednak moc spadła... Na zimnym silniku przy rozruchu jest oki,ale na ciepłym już obroty po rozruchu silnika wzrastają na 2 tys. i po chwili wracają do normy.
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l wyciągnąć ten zaworek (uwaga na sprężynkę), przeczyścić, założyć, przeczyścić styki.. i będzie chodzić jak należy
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l poczekaj ,az sie poprawi pogoda,podjedz na spota i chlopaki ci zvagują auto
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l poczekaj ,az sie poprawi pogoda,podjedz na spota i chlopaki ci zvagują auto tu nie ma żadnej filozofii na vagu pokaże mu dokładnie to o czym mówię ponieważ w AFN'ach 99% przyczyn tych przygazówek to właśnie wspomniany zaworek
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l ...jak nie zvaguje,to za dwa tygodnie znow cos bedzie nie halo-jak juz robic to raz ,a dobrze,zawór przeczyscic i podpiac vaga-moze przy okazji cos innego wyjdzie...
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l z tym że coś wyjdzie to raczej na pewno jeżeli samochód 14to letni nigdy nie był diagnozowany i nie miał usuwanych błędów.. ja mówię o powodzie "przygazówki" i co do tego jestem pewien
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l Autor Panowie a czy jazda z tym zanieczyszczonym zaworem jest szkodliwa dla silnika,turbiny,itd??? Powiem tak to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla i nie orientuje się tak dobrze jak Wy Zawsze latałem na benzynce... Możliwe że ten zawór zapchało paliwo V power diesel??? Słyszałem że ma właściwości czyszczące wtryski? Zawsze lałem normalnego diesla,ale chciałem trochę odchamić afn-a i teraz mam
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l Dobre paliwo Ci na pewno tego nie zrobiło... ja odkąd miałem problemy dwukrotnie z tym zaworkiem tankuję tylko "Ultimę" i "V-powera" właśnie... no ale nie przewidzisz... zawsze się tam jakiś malutki paproch może dostać... wyciągnij go przedmuchaj sprężonym powietrzem, wymocz trochę w benzynie ekstrakcyjnej i załóż
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l Tez to mialem w moim AFNie - blad na VAGu bodajze 1237 - zawor N109 odcinający paliwo (niem.: ELAB). Lecz moje auto na tej usterce w ogole nie przyspieszalo - z ledwoscia moglem wyprzedzic rower. Po wymianie jak ręką odjął
Opublikowano 10 Stycznia 201016 l Tez to mialem w moim AFNie - blad na VAGu bodajze 1237 - zawor N109 odcinający paliwo (niem.: ELAB). Lecz moje auto na tej usterce w ogole nie przyspieszalo - z ledwoscia moglem wyprzedzic rower. Po wymianie jak ręką odjął nie trzeba go od razu wymieniać wystarczy przeczyścić