Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po nacisnieciu gazu zapala się kontrolka esp i gaz nie reaguje co to jest ktoś moze wie??

Opublikowano

Dobra, tak serio.

Zdaża się to za każdym razem ?

Opublikowano

a po sniegu dzis jezdziłeś?

Opublikowano

Mryga takze kontrolka swiec zarowych??

Opublikowano

Po nacisnieciu gazu zapala się kontrolka esp i gaz nie reaguje co to jest ktoś moze wie??

mało szczegółów podałeś kolego, jeśli możesz to przybliż nam trochę problem...

ale jak na razie jestem tego samego zdania co Pucek :good:

...a Modowie widzę szaleją :gwizdanie:

Opublikowano

co masz na mysli,ze sie zapytalem,czy po sniegu jezdzil?
Opublikowano
  • Autor

Witam .Tak jeżdziłem dziś po śniegu i pojechałem do marketu . Wyjerzdzajac z marketu nagle brakło gazu i zaswieciła sie kontrolka od esp i za chwile mrygały swiece .Teraz jest tak ze jak zapale jest ok dam gazu na postoju i zaswieca sie esp i gaz nie reaguje co to moze być??? dzieki

Opublikowano

co masz na mysli,ze sie zapytalem,czy po sniegu jezdzil?

nie nie, to akurat trafne pytanie :good:

bardziej chodziło mi o poczynania Ykk'a :gwizdanie:

EOT

[mod]ten OT tez mogles sobie darowac :gwizdanie:[/mod]

Opublikowano

k..... no wezcie sie nie nap....z kolesia.....

sam czasem mam problem calkiem prosty dla wielu piszacych na forach a dla mnie niezrozumialy

jesli jedziesz po sliskiej nawierzchni i masz wlaczony esp to system ten odcina doplyw paliwa czy tam cos innego, tak aby kola napedzajace samochod przestaly byc napedzane i uzyskaly ponownie przyczepnosc. jest to odwrotnosc dzialania abs

pozdr

Opublikowano
  • Autor

ok zgadza się ale dlaczego na postoju nie mam gazu ????

Opublikowano

jesli jedziesz po sliskiej nawierzchni i masz wlaczony esp to system ten odcina doplyw paliwa czy tam cos innego, tak aby kola napedzajace samochod przestaly byc napedzane i uzyskaly ponownie przyczepnosc. jest to odwrotnosc dzialania abs

dokladnie to ABS ,hamuje kola,kiedy te traca przyczepność-ESP tym steruje :wink4:

ok zgadza się ale dlaczego na postoju nie mam gazu ????

czyli stoisz na parkingu,cisniesz gaz i nie ma zadnej reakcji-tak?
Opublikowano
  • Autor

tak dokładnie w momencie gdy naciskam gaz zaswieca sie esp i brak reakcji gazu !!!!!!!!!!!!![br]Dopisany: 10 Styczeń 2010, 21:26_________________________________________________Oczywiście nie dodałem ze auto stoi na parkingu gdyby jezdziło po sniegu i tak sie działo to dla mnie normalne ale to nie zabardzo

Opublikowano

Czujnik pedalu gazu lub wilgosc w Ecu.

Opublikowano
  • Autor

Mozesz troszke jaśniej opisac tą wilgoć w ECU na razie poznaje Audi jestem posiadaczem od miesiaca Wielkie dzieki

Opublikowano

Czujnik pedalu gazu lub wilgosc w Ecu.

i dokładnie to miałem napisać... autko wygrzać i po sprawie... ostatecznie czujnik wymienić - miałem to samo - u mnie była woda w ECU bo zamiast na 5 śrub było dokręcone na 4

PS: na tym da się jeździć :wink4: na 6tym biegu coś koło 70 km/h wyciągałem :tongue4:[br]Dopisany: 10 Styczeń 2010, 21:48_________________________________________________

Mozesz troszke jaśniej opisac tą wilgoć w ECU na razie poznaje Audi jestem posiadaczem od miesiaca Wielkie dzieki

woda z poszybia leje się na obudowę komputera (ECU) i jeśli jest coś z nią nie tak (pęknięta, niedokręcona) to wlatuje do środka...

drugim powodem są niedrożne odpływy (2 szt.) w podszybiu...jeden na środku... drugi chyba pod aku

Opublikowano

...to jeszcze napiszcie chlopakowi,gdzie ma szukac czujnika jakby co :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie jade tyle samo Ale potrzeba troszke wiecej gdzie sie miesci ten ecu w samochodzie??

Opublikowano

Dokładnie jade tyle samo Ale potrzeba troszke wiecej gdzie sie miesci ten ecu w samochodzie??

komputer po prawej... czarny plastik u góry...

a czujnik masz nad pedałem gazu... ale to ostateczność

Opublikowano

W podszybiu po stronie kierowcy jak otowrzysz maske zobaczysz obudowe ECU.Jest tam ecu i kilka przekaznikow.Gdy obudowa jest nieszczelna lub uszkodzona dostaje sie tam wilgoc i wystepuja takie objawy.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie DZięki jutro rano to sprawdze i napisze jakie efekty , a co z kontrolką od swiec jak mruga .Podobno komputer zapisuje błędy ???