chudineze Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dziś siedząc sobie w samochodziku przy temperaturze zerowej i włączeniu zapłonu klimatronik stopniowo zwiększał siłę nawiewu. Moje pytanie jest takie czy to normalne, bo nigdy tego nie sprawdzałem wcześniej. Moim zdaniem normalnym by to było gdyby silnik się nagrzewał, a temperatura wzrastała, a tym samym i nadmuch również.
Raftik Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 No właśnie mam ten sam objaw, gdzie wyczytałem na naszym forum, że to powoli psuje się panel klimatronika. U mnie dzieje się tak do jakiegoś czasu od uruchomienia silnika, później już nie wzrastają obroty dmuchawy, mam jeszcze tak, że na przykład wyłączę silnik na jakiś tam obrotach dmuchawy np. na 4 kresce a po uruchomieniu zapłonu obroty dmuchawy wskakują na wyższe obroty niż zostawiłem np. na 5-6 kreskę.
Cristoforo Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 jesli macie właczone auto to normalne zjawisko ze obroty dmuchawy będę wam sie podnosic aż do uzyskania danej temp. na jaką nastawialiście klime mowa oczywiście o właczonej klimie ale w tym waszym przypadku to sobie sam sprawdze
Raftik Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 jesli macie właczone auto to normalne zjawisko ze obroty dmuchawy będę wam sie podnosic aż do uzyskania danej temp. na jaką nastawialiście klime mowa oczywiście o właczonej klimie ale w tym waszym przypadku to sobie sam sprawdze No oczywista sprawa jeżeli miałbym na AUTO ustawiony nadmuch ale mam na manualu a obroty same rosną.
wojtek26 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 U ciebie tez jest normalny objaw przy nagrzewaniu wnetrza klimatronik sam zwiekszy siłe nadmuchu ale potem bedzie obnizał do poziomu ustawionego wczesniej.
Wihajster Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 u mnie takiego czegoś nie ma, jeśli mam na manualu ustawioną temperaturę np 21 stopni to oczywiście silnik będzie się nagrzewał i będzie dmuchać 21 stopni ale o takiej sile jak ustawię u mnie nie zwiększa się samo :blink: niemożliwe...a poza tym autor tematu pisze o pracy nawiewu na nie pracującym silniku
Tomek__ Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 o pracy nawiewu na nie pracującym silniku ok sory my bad niedoczytałem
Raftik Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ja faktycznie też nie przeczytałem uważnie, że chodzi o nieuruchomiony silnik tylko włączony zapłon. Sorry
grzesiek88 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 u mnie też tak jest ale myślałem że to norma
Rekomendowane odpowiedzi