SENATORX Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam, pare tygodni temu zauważyłem (usłyszałem) dziwne odgłosy w zakresie 2500-2800 obrotów. Odgłos rzężenia/wibracji jakiegoś elementu? słyszalny jest niezależnie od biegu na którym jade, ale zawsze przy podanym zakresie obrotów. Odgłos jest bardziej słyszalny w chwili dodawania gazu niż jechaniu jednostajnym na biegu lub też hamowania biegami wchodząć w/w zakres obrotów silnika. Może ktoś z Was miał podobny problem/przypadłość jest to mi bardzo potrzebne do zdiagnozowania i naprawy przypadłości ponieważ będę chiał sprzedać auto, a napewno ktoś to podczas jazdy usłyszy. Jestem laikiem jeśli chodzi o samochody, mam dwa typy co to możę być, tylko na ile jest to trafne? - wibracja jakiegoś elementu nadwozia, - jakieś niedomaganie skrzyni biegów lub sprzęgła, - nie domaganie napinacza paska rozrządu. Silnik to - 1.8 125 km, 186 tyś przebiegu Z góry dzięki za pomoc.
_Solar_ Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 jak piszesz ze przy dodawaniu gazu odczówalne sa odgłosy to posadz kogos za kierownica niech daje w gaz ( z umiarem oczywiście ) A Ty podnieś maske i próbuj nasłuchiwac co to moze byc.Obsatwiam ze to najprawdopodobniej moze byc tak jak napisałes " jakieś niedomaganie skrzyni biegów lub sprzęgła "
Rekomendowane odpowiedzi