Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 3 paski w audi -do czego slużą???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkrylem dzisiaj ze w moim Audi mam 3 paski wiem ze jeden napedza alternator drugi jest od klimatyzacji i nie mam zielonego pojecia od czego jest trzeci prosze o pomoc?????? :cool1:

Opublikowano

pompa wody

Opublikowano
  • Autor

tzn. ze pasek rozrzadu jest na wierzchu czy pompa wody nie jest na rozrzadzie i ma oddzielny pasek???

Opublikowano

pompa wody nie jest na rozrzadzie i ma oddzielny pasek???

tak

Opublikowano

Kolego jeden pasek napędza KLIME ,drugi napędza alternator ,wentylator i daje moc na pompe wspomagania na której jest jeszcze jeden pasek ten najkrótszy i on idzie z pompy wspomagania do pompy wody.

Koszty przy wymianie :

pasek do klimy bosch ok 25zł

do alternatora 40-50zł w zależności od producenta

do pompy wody i wspomagania ok 20żł sam przerabiałem to dziśiaj ponieważ wszystkie powymieniałem je w moim autku :)

niewiem jak w 1.6 ale w 1.8 adr z klimą dostęp jest tragiczny...... :wallbash:

a pasek rozrządu masz pod plastikową obudową z przodu :)

pozdrawiam Łodziaka :):hi:

Opublikowano

tzn. ze pasek rozrzadu jest na wierzchu czy pompa wody nie jest na rozrzadzie i ma oddzielny pasek???

Jeżeli tak masz to na pewno nie masz silnika [ANA]98-01r., najprawdopodobniej masz [ADP]95-97r.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2010, 19:10_________________________________________________[ANA] , [ARM] , [ALZ] i chyba końcówka produkcji [AHL] mają 2 paski wielorowkowe + pasek rozrządu 138 ząbkowy-na nim jest też pompa wody, a [ADP] i chyba początek produkcji [AHL] mają 3 paski wielorowkowe (najkrótszy od pompy wody) + pasek rozrządu 121 ząbkowy

Opublikowano

Czyli Panowie ADR 1.8 ma pasek na pompie wody osobno ? Pompa wody nie jest wspólnie z rozrządem na jednym pasku ?

Opublikowano

Tak ADR-y maja 3 paski dopiero nowsze wersje maja 2 paski i pompe napedzana paskiem rozrzadu.

Opublikowano

z drugie strony to wydaje mi się to lepsze rozwiązanie bo w wielu silnikach jak jak pompa zaszwankowała to rozwalało rozrząd, a w tym przypadku w ADR są niezależne

Opublikowano

z drugie strony to wydaje mi się to lepsze rozwiązanie bo w wielu silnikach jak jak pompa zaszwankowała to rozwalało rozrząd, a w tym przypadku w ADR są niezależne

Dokładnie