Pawel1988 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 witam , mam taki problem, rano wstałem był mróz wsiadłem i odpalił mi od "kopa", postał cały dzień na mrozie i teraz wsiadam kręcę i nic ,nie chce kręcić do upadku akumulatora bo będzie totalna klapa , czy ktoś wie co mogło się stać ?? możne coś przymarzło mu po prostu czy coś ?? proszę o pomoc
Bogumił Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 A to go odpalasz na gazie (bo zadałeś pytanie na wątku "gazowniczym")? Stwierdzenie "nic nie chce kręcić" należy rozumieć, że nawet rozrusznik nie działa?
zbyszek512 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Sprecyzuj swoją wypowiedź kolego, zostawiłeś go na gazie po odpaleniu, czy znowu odpalałeś na benzynie? Sprawdź czy mruga Ci kontrolka od immo po przekręceniu kluczyka, może tu tkwi problem.
Pawel1988 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2010 immo jest ok , on mi odpala na benzynie po nagrzaniu sie włącza się gaz , moze przewody paliwowe przymarzly ?
wojtek26 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Na poczatek sprawdz czy jest iskra a jaki masz gaz sekwencje czy II generacje.
Bogumił Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgubiłem się. To on odpala na benzynie i po przejściu na gaz gaśnie?
Pawel1988 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2010 on nie odpala wogule , po prostu zawsze odpalal mi na benzynie a pozniej sie przelaczal na gaz , sekwencja ;/
Bogumił Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 No, a teraz odpowiedz gdy przekręcasz kluczyk w stacyjce to czy słychać, że rozrusznik kręci?
wojtek26 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Jezeli rozrusznik kreci a nie odpala to spróbuj odpalic awaryjnie na LPG jezeli odpali to winny jest układ PB jezeli nie odpali to szukaj przyczyny w sterowaniu silnikiem lub brakiem iskry.
Pawel1988 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 rozrusznik kreci , wojtek a w jaki sposob mam odpalic go na lpg ? na przełączniku lpg mam jeden guzik do włączania /wyłączania lpg podczas jazdy :/
Filutek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Sekwencji nie odpalisz na gazie z tego co wiem ale mogę się mylić.
wojtek26 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jest mozliwosc odpalania awaryjnego tylko nie wiem czy przy tak niskich tem sie uda, spróbój wcisnac ten przycisk włączyc zapłon i z wcisnietym odpalic samochód. Przy mojej instalacji tak jest opisane ale nie wiem czy u Ciebie nie jest inaczej wszystko zalezy od sterownika.
Bogumił Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Po przełączeniu na LPG powinien odpalić, ja tak odpalałem mazdę 323 tylko tam była instalacja zwykła. A co do tego odpalania awaryjnego to, jak się nie mylę, jest tylko określona ilość odpaleń (ponoć tak są zaprogramowane sterowniki).
Filutek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 A to nie wiedziałem ze jest taka możliwość, spróbuje z ciekawości jeszcze dzisiaj.
sołtys85 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Taka możliwość jest w sterownikach stag. Sprawdzałem u siebie i nawet dziła przy mrozach -10 tak z ciekawości spróbowałem i przełaczyłem tradycyjne poźniej na Pb ale wiem, że jakby coś z pompą paliwa to jest alternatywa. Weź jakąś starą świecę i zobacz czy iskra jest?
Filutek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Próbowałem u mnie się nie da odpalić na gazie.
Pawel1988 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 no wiec juz wszystko naprawione problemem byl nie wymieniany filterek paliwowy , przymarzł w nim jakiś bród i ot całe zamieszanie się zrobiło , dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi