Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Czarna Perła 2,6 V6 by Arturo86r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiany idą w dobrym kierunku :good:

Co do głośników to dobry wybór jeśli chodzi o model bo grają za***iście jeśli szukasz głośników do 180zł u mnie schodzą jak świeże bułeczki :naughty:

Ale rozumiem że wycinałeś blachę bo wejście jest 16.5cm a nie 6 x 9 z tyłu :?:

Zakładaj lampy valeo/depo na przód wtedy zobaczysz różnice na hidach :gwizdanie:

A co do felg to dobrze że Ci nie sprzedałem tych ori 16" bo byś później żałował że za małe, tak jak wyżej kolega napisał minimum 17" a na pewno nie będziesz żałował i wygląd będzie :good:

Ja sobie zostawiam 16" na zimę a właśnie nabyłem takie fele 19" co przy moim zawiasie dokładnie tak będą wyglądały jak u Nowaka http://pl.tinypic.com/view.php?pic=bfkv8n&s=6 :kox:

Opublikowano
  • Autor

Tez oczywiscie bardziej pasuja mi 17"ale boje sie ze zawiecha bedzie znacznie bardziej dostawac po du.ie :confused4: tak blachy niestety musialem pociac ;(ale nie bylo tak zle ogolnie :naughty: [br]Dopisany: 05 Luty 2010, 17:13_________________________________________________Aha i pytanie... znaczek A4 z kalpy poleciał :> ale po prawej stronie mam jeszcze znaczek "VT" wyglada na ori, a na innych Audiczkach jakos go nie widzialem. Dlaczego ja go mam i co oznacza??

Opublikowano

raczej ori to on niejest :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No to tez poleci. Co do felg moze panowie z forum maja jakies na sprzedaz??pozdro[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 21:11_________________________________________________Co do felg poki co na ten sezon zapadła decyzja ze jednak wybiore 16". Jak dla mnie jedyny sluszny wybór w tym rozmiarze to Ori piecioramienne :wink4: a dokladnie beda to te http://img195.imageshack.us/i/p1030045u.jpg/ od kolegi Kornetto z wytarmoś-mi-suty.eu. Pozdro

Opublikowano

No to tez poleci. Co do felg moze panowie z forum maja jakies na sprzedaz??pozdro[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 21:11_________________________________________________Co do felg poki co na ten sezon zapadła decyzja ze jednak wybiore 16". Jak dla mnie jedyny sluszny wybór w tym rozmiarze to Ori piecioramienne :wink4:a dokladnie beda to te http://img195.imageshack.us/i/p1030045u.jpg/ od kolegi Kornetto z wytarmoś-mi-suty.eu. Pozdro

każdy woli co innego, gdybyś później chciał większe to te bedą w sam raz na zimę :good: felgi ładne

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Po dluzszej przerwie odswiezymy kotleta. Auto spisiuje sie bardzo dobrze od ostaniego razu doszly

- chromowane ramki wokół szyb

- Radio LG z USB, wzmiacniacz Helix i subwoofer JBL

- podswietlana gałka zmiany biegów

- felgi 16" Ori Audi z oponkami 205/55 Bringstone Sport Contact

ac997c7b0c8143eamed.jpg

04ab5adec54075c3med.jpg

49f85afe4a974aa6med.jpg

84225ad0fe7f91bfmed.jpg

Został także wyciety katalizator, dzieki czemu Audi ładnie ciagnie juz od dolnego zakresu obrotów :>

Najblizsze planowane mody:

- jednak wieksza felga 17" lub 18" (felgi na samochodzie w dziale "Zamienie, Oddam)

- sprezyny sportowe o jakies -30mm

Pozdro For All :drunk::a4fan:

Opublikowano

Radia LG nie są akurat najwyższych lotów, ale jeżeli co odpowiada to ok. Wycięcie katalizatora to jak dla mnie głupota :thumbdown:

Chromy są ori czy z metra? Dla mnie na ciemnym aucie wyglądają super :) Tak na marginesie, nie podpuszczam ciebie Kolego, ale gdybyś założył sobie klimę to byłoby :kox:

Opublikowano
  • Autor

Radia LG nie są akurat najwyższych lotów, ale jeżeli co odpowiada to ok. Wycięcie katalizatora to jak dla mnie głupota :thumbdown:

Chromy są ori czy z metra? Dla mnie na ciemnym aucie wyglądają super :) Tak na marginesie, nie podpuszczam ciebie Kolego, ale gdybyś założył sobie klimę to byłoby :kox:

Chromy z "metra" niestety.Załozenie klimy jest zdecydowanie nieopłacalne nie ukrywam ze troche jej brak no ale cóż wolalem kupic zadbany egzemplarz bez klimy niz "pazia" z nia. Co do radia to mialem wczesniej Panasonica, Pioneera i LG wcale nie odbiega od nich jakoscia dzwieku, nie jestem audiofilem i moze dlatego nie odczuwam roznicy, a port USB i podwietlenie idealnie w kolor przemowily wlasnie za tym modelem. O kat. nie bede pisal bo ile ludzi tyle opini, ja wycialem i jestem bardzo zadowolony :)[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 16:32_________________________________________________I jeszcze pytanie odnosnie wymiany sprezyn. Jak to sie sprawdza w praktyce, o ile maksymlanie mozna je polozyc na samych springach, czy nie szkodzi to amorkom zbyt bardzo???

Opublikowano

I jeszcze pytanie odnosnie wymiany sprezyn. Jak to sie sprawdza w praktyce, o ile maksymlanie mozna je polozyc na samych springach, czy nie szkodzi to amorkom zbyt bardzo???

-40mm i będzie dobrze :wink4:

Opublikowano

I jeszcze pytanie odnosnie wymiany sprezyn. Jak to sie sprawdza w praktyce, o ile maksymlanie mozna je polozyc na samych springach, czy nie szkodzi to amorkom zbyt bardzo???

-40mm i będzie dobrze :wink4:

Może i będzie dobrze wyglądać ale do seryjnych amorków to nie przejdzie -30mm to jest max ale i tak nie jest zalecane :gwizdanie:
Opublikowano

Co ja widzę i jakie zmiany :kox: :kox: :kox:

I co warto było wyciąć kata :gwizdanie: :naughty:

A co do radia to byłem sprawdzić czy mam w aucie bo myślałem że mi je zajebałeś, mam teraz dokładnie ten sam model i niech mi ktoś powie że to nie gra to zapraszam do siebie :naughty:

Zamiany jak najbardziej na plus i pasowało by ją troszkę obniżyć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A co do radia to byłem sprawdzić czy mam w aucie bo myślałem że mi je zajebałeś, mam teraz dokładnie ten sam model i niech mi ktoś powie że to nie gra to zapraszam do siebie :naughty:

Z radyjka jestem bardzo zadowolony :> Dzieki za porady odnosnie kata :naughty: warto było napewno :wink4: Jutro wybieram sie po te felgi 235/45/17

e4e729ba243f6879med.jpg

Zobaczymy jak beda wygladac :kox: Potem :a4fan: pomaszeruje blizej gleby. Mysle ze springi -30mm nawet na seryjnych amorkach swoje zrobia. Swoja drogą ciekawe czy 235/45/17 nie beda tarły przy skrecie :mysli:

Opublikowano

Z radyjka jestem bardzo zadowolony :> Dzieki za porady odnosnie kata :naughty: warto było napewno :wink4: Jutro wybieram sie po te felgi 235/45/17

e4e729ba243f6879med.jpg

Zobaczymy jak beda wygladac :kox: Potem :a4fan: pomaszeruje blizej gleby. Mysle ze springi -30mm nawet na seryjnych amorkach swoje zrobia. Swoja drogą ciekawe czy 235/45/17 nie beda tarły przy skrecie :mysli:

Mogą trzeć ale na hopkach przy większych prędkościach, wszystko zależy od twardości sprężyn itd.

U mnie na 19" było podobnie, jak coś to wal na pw :D

Opublikowano
  • Autor

No ale 17 a 19 to jest roznica zreszta sie okaze :naughty: jakby co mam w garazu dwie gumy 215/45/17 wiec nie ma strachu. Pablo wogole mamy bardzo podobne autka: ten sam silnik, kolor, rocznik podobne mody (chodz ja nie pojde az tak po bandzie i 19 nie bedzie napewno nigdy) trzeba sie bedzie kiedys spotkac na --->kresce<---- :evil:

Opublikowano

i 19 nie bedzie napewno nigdy

nigdy niemów nigdy :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

i 19 nie bedzie napewno nigdy

nigdy niemów nigdy :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

No właśnie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Z tym forum to cholera wie..... jedna wielka zaraza :polew:

Pablo ty masz obnizona zawieche napisz co tam masz wsadzone konkretnie??

Opublikowano

No ale 17 a 19 to jest roznica zreszta sie okaze :naughty: jakby co mam w garazu dwie gumy 215/45/17 wiec nie ma strachu. Pablo wogole mamy bardzo podobne autka: ten sam silnik, kolor, rocznik podobne mody (chodz ja nie pojde az tak po bandzie i 19 nie bedzie napewno nigdy) trzeba sie bedzie kiedys spotkac na --->kresce<---- :evil:

Koledze w 2.8 na 17" przy gumie 235/40 ocierało i też ma niski zawias.

I jak po wycięciu kata, jest różnica :?: :naughty:

U mnie na 19" czuć i to dużą różnicę w osiągach a dodatkowo na takich szerokich kapciach ale źle nie jest :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Po wycieciu kata Audiola ciagnie duzo lepiej z wolnych obrotów, na wyzszym zakresie juz tego tak nie czuc, ale za to dzwiek V-eczki znacznie sie polepszył :evil::naughty:

Opublikowano

Z tym forum to cholera wie..... jedna wielka zaraza :polew:

Pablo ty masz obnizona zawieche napisz co tam masz wsadzone konkretnie??

No właśnie i tu problem bo nie wiem do końca :polew:

Jak ją sprowadziłem z niemcowni to już taka była, są żółte sprężyny i nawet nie widać na nich żadnego oznaczenia bo już są takie stare a tak to bym sprawdził i myślę za jakiś czas kupić gwint z pełną regulacją bo amorki też będę musiał wymienić za jakiś czas.

Po wycieciu kata Audiola ciagnie duzo lepiej z wolnych obrotów, na wyzszym zakresie juz tego tak nie czuc, ale za to dzwiek V-eczki znacznie sie polepszył :evil::naughty:

A nie mówiłem że tak będzie :naughty::kox: