Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiary: 8Jx17 H2 ET48, wszystkie 4 z oponami 225/55/17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Czy przy 17 i 1BE oraz wskazane wyzej ET felgi(klasyczne polerowane z a8) współgra z nadkolami itp ? Bo slyszalem ze do a4b5 et od 35-45 a te maja 48 :mysli:

Opublikowano

ET 48 to nie problem bo możesz wsadzić dystans 5 lub 10mm, ale te opony są trochę duże, średnica koła jest większa prawie 5cm

Opublikowano

zbyt duzy balon i moze byc problem z zalozeniem takiej opony na przod (ale nie jestem pewny na 100%)

Opublikowano

Ja mam felgi od A8 z ET48 i potrzebne były dystanse bo obcierało. Opona 225/55/17 nie bedzie dobra do A4 :thumbdown:

Opublikowano

jak wyżej zbyt duży balon zwłaszcza przy takim ET

ja osobiście mam na lato 235/45/17 przy ET 42 i z przodu jest na styk (chodzi o stronę wewnętrzną )

Także przy tym ET najlepiej dystanse 10mm i oponkę 225/45/17 lub 235/45/17

Opublikowano

225/45

standard ktory pasuje przy ET45 bez zadnych dystansow

Opublikowano
  • Autor

Czesc

Felgi dzis zakupione 5szt łopat (standard z audi a8) po polerce za 780pln... Opony będą 225/45/17. Do tego mówicie musze zalozyc dystanse...10mm wystarcza tak ?[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 13:45_________________________________________________Mozecie podac jakis link do wlasciwych dystansów. Nie wiem czy kupowac 4szt dystansow czy tylko na przod 2 szt i jakiej grubosci i za ile bo nie mam o tym pojecia...[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 13:52_________________________________________________i jeszcze jedno... to ze et wynosi 48 oznacza ze gdzie mi bedzie obcierac ? przy blotniku czy przy piascie... ?

Opublikowano
  • Autor

Dzis jadę po pirelli 225/45/17. Zostana mi do zakupienia w takim razie dystanse.... Dowiedziałem sie od Kolegi z forum iż potrzeba mi 10mm dystansów tylko nie wiem czy tylko na przód czy takze na tyl i jakie kupic.... bo na allegro jest straszna roznica w cenach...

Opublikowano

przy tym ET przod na bank bedzie tarl

jak masz 1be to tyle prawdopodobnie tez (i to bardziej)

Opublikowano

Dzis jadę po pirelli 225/45/17. Zostana mi do zakupienia w takim razie dystanse.... Dowiedziałem sie od Kolegi z forum iż potrzeba mi 10mm dystansów tylko nie wiem czy tylko na przód czy takze na tyl i jakie kupic....

Na tył tez będa konieczne dystanse bo będzie tarło o ten "kielich" przy amortyzatorach.

Opublikowano

Dzis jadę po pirelli 225/45/17. Zostana mi do zakupienia w takim razie dystanse.... Dowiedziałem sie od Kolegi z forum iż potrzeba mi 10mm dystansów tylko nie wiem czy tylko na przód czy takze na tyl i jakie kupic....

Na tył tez będa konieczne dystanse bo będzie tarło o ten "kielich" przy amortyzatorach.

Jak mialem 1BE i ET45 na 17 wszystko bylo "na styk"

wiec orzy wiekszym ET bedzie tarlo.

Przy MTS kielich sie obnizyl i 17 juz lekko obcieraja :\ (sama guma) TYL

przod jest ok :)

Opublikowano

Ja mam u siebie własnie 1BE i felge z ET48 i obcierał tył. Dystanse są konieczne.

Loco do dystansów musisz też zakupić odpowiednio dłuższe śruby.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za rzeczowe wypowiedzi w temacie :cool1: Muszę kupic 4szt. dystansow 10mm :] Nie kupowac wiekszych ? tzw chodzi mi o zgranie kola z nadkolami. Nie chce zeby wystawaly ale fajnie by bylo jakby byly tak na styk... wiecie o czym mowie :D

Za godzinkę jadę po opony p zero roso- fajna nazwa ale nie kupilbym nowych po przeczytaniu o nich opini.... za drogie co do jakosci :]

ps Jak wyglada wlozenie 17 w zapas do a4 sedan 95` ? Bo kupuje 5szt felg.

uuuuuuu śruby tez..... omg to nie najlepiej....srubunek chetnie kupilbym orginalny używany... tylko nie wiem z jakiego auta i jakie sruby czy stozkowe czy plaskie

Opublikowano

ps Jak wyglada wlozenie 17 w zapas do a4 sedan 95` ? Bo kupuje 5szt felg.

Może byc na zapasie 17" :good: Niektórzy maja nawet 18" w zimie na zapasie :polew:

Opublikowano

Ori śruby mają chyba 28 mm także musisz kupić dłuższe o dystans czyli 38 mm :good: Za długie nie będą pasowały.

Opublikowano
  • Autor

nie wiedzialem w sumie ze to takie koszta ale jak juz sie za to zabralem to wypada dokonczyc :]

Sruby mogą byc takie jak z tej aukcji w dlugosci 40mm ?

http://moto.allegro.pl/item894900571_dlugie_sruby_pod_dystans_itp_tani_kurier.html[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 20:58_________________________________________________

A co do dystansow to moga byc takie jak te w ilosci 4szt ?

http://moto.allegro.pl/item882291996_5x112_mercedes_dystanse_poszerzajace_1cm_lub_10mm.html[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 21:05_________________________________________________Jeszcze zastanawiam sie nad tym zestawem

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=886476752&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Pytanie tylko czy 22mm na tyl to nie za duzo.... 13mm na przód chyba znosne ?

Opublikowano

co do zapsu 17

chcialem wsadzic w zapas ale 8j sa za wysokie i nie mieszcza sie do dziury w avancie. :(

Opublikowano
nie wiedzialem w sumie ze to takie koszta

dlatego najpierw trzeba o wszystkim pomyslec