Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ATJ] Kopcenie i nierówna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, ze przy porannym odpaleniu silnik nierowno chodzi, a z rury wydechowej wydaje mi sie ze kopci na siwo. Mialem wymieniane wtryski niedawno wraz z popychaczami oraz uszczelke pod glowica. Po ok. minucie wszystko jest ok. Przy przejechaniu kawalka drogi i zgaszeniu silnik odpala bardzo ladnie i nic sie nie dzieje. Dodam tez, ze temperatura mi nie rosnie powyzej 65stopni a w srodku jest cieplo.

Opublikowano

sprawdź świece zarowe jeśli to diesel, miałem tak w swoim bo świele dogrzewają do pewnego momentu silnik po odpaleniu miałem jedną walniętą i miałem tak samo chodził nierówno, dymił nagrzał sie i jak reką odjął, wymeniłem komplet świec mimo że jedna była walnięta

Opublikowano

swiece do sprawdzenia.

Opublikowano

PDodam tez, ze temperatura mi nie rosnie powyzej 65stopni a w srodku jest cieplo.

sprawdz czujnik temperatury i termostat [np. za pomoca Vag'a]

Opublikowano
  • Autor

Dzieki. Dzis pojade do znajomego to podepnie pod kompa. [br]Dopisany: 20 Styczeń 2010, 11:03_________________________________________________mechanik powiedzial, ze sprawdzal swiece i sa dobre. Pod kompa podpinam sie w sobote wiec zobaczymy co wynajdzie

Opublikowano

Witam podepne sie. Tez mam problem z kopceniem i nierowna praca tylko inaczej sie to objawia niz u kolegi, otoz wsiadam do auta niezaleznie od temp otoczenia odpala normalnie (jedno podgrzanie i smiga) i silnik chodzi rowno i normalnie z tym ze w momencie wstawiania intensywniejszego buta kopci jakby niebieskawo jasno fioletowo i czasami nie wiem czemu dokreca sie z obciazeniem do 3.8 obrotow i gwaltownie spadaja obroty a pozniej przez chwile chodzi nierowno jakby na 3 cylindrach, pojechalem do mechanika i on zalecil mi abym nalal mocniej skondensowany szpaks do czyszczenia wtryskow wiec nalalem 3 buteleczki na 10 litrow paliwa i to bylo pod koniec pobytu w PL zauwazylem ze jak po urlopie wrocilem do UK to teraz praktycznie juz sie nie zdusza przy 3.8 tylko kreci sie dalej i prawie zawsze rowno pracuje. Ale denerwuje mnie to dziwne kopcenie niewydaje mi sie to normalne :/