kerth Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam, Nie wiem, jaki mam silnik - w każdym razie 2,5 diesel (jeśli to ma jakieś znaczenie) Mam problem ze spryskiwaczami. Gdzieś tam podczas używania siadły mi spryskiwacze, znalazłem przyczynę - bezpiecznik. Teraz się okazuje, że podczas przytrzymania spryskiwaczy powyżej sekundy, siada bezpiecznik 25A. Dodatkowo - jak padną spryskiwacze (bezpiecznik) to zaczyna pracować zamiast nich, tylna wycieraczka. Gdzie szukać problemu? [mod]oznaczenie silnika masz w książce serwisowej lub we wlepce gdzie koło zapasowe[/mod]
wojtek26 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 A powiedz masz spryskiwacze reflektorów, jezeli tak to sprawdz czy pompka nie robi zwarcia ( odepnij na próbe)
kerth Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tak, mam spryskiwacze reflektorów. Do tej pory działało wszystko dobrze. Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę to.
grzecho2022 Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 witam czy znalazles przyczyne poniewaz mam ten sam problem ??
bobikos Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 prawdopodobnie coś jest nie tak z pompką od któregoś ze spryskiwaczy (szyb lub reflektorów). Spróbuj odłączyć kolejno kostki od silniczków spryskiwaczy i sprawdzaj czy wtedy też pali bezpieczniki. Działanie tylnej wycieraczki jest zapewne spowodowane tym że omawiany bezpiecznik jest odpowiedzialny również za tylną wycieraczkę.
Rekomendowane odpowiedzi