esl Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam.Posiadam audi a4 1.6 w gazie.Rok 95.Od jakiegoś czasu zaczyna mi ubywać płynu chłodniczego.Sprawdzałem już chyba wszystko i nie ma nigdzie wycieków.Czy może to być uszczelka pod głowica?? POMOCY !!!!
wojtek26 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Sprawdz dokładnie tylny króciec przy głowicy tam lubi sie lekko saczyc oraz trójniki od instalacji LPG, sprawdzaj na zimnym silniku
Agrzesiek4 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 ja tez mam taki problem, poziom oleju w normie, plam pod samochodem nie ma a płynu chlodniczego ubywa.
Narcyz 35 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Najlepiej auto zostawić na noc na mrozie , wtedy wyjdą wszystkie nieszczelności układu chłodzącego.
Bogumił Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ja ostatnio dolałem 0,5L płynu chłodniczego i wymieniłem korek od zbiornika wyrównawczego na razie nie zaobserwowałem ubytków, ale jeszcze obserwuję.
MOTORAZR Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 raczej uszczelka pod głowicą,żeby się upewnić podjęć do mechanika aby sprawdził czy są spaliny w układzie chłodzenia ,przystawia taką rurkę z cieczą do zbiornika wyrównawczego jeśli się zabarwi na inny kolor to uszczelka będzie do wymiany
M_ILES Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam koledzy! Wyglada na to, ze znow bede potrzebowal Waszej pomocy. Otoz, 12 Stycznia, czyli ponad tydzien temu, mialem wymieniany termostat. Mechanik wymienil rowniez plyn chlodzacy. Dzis, doslownie przed sekunda, gdy zalaczylem silnik, pojawila sie ikonka COOLANT. Wylaczylem silnik, zagladam do zbiornika, a tam pusciusienko. Jak to mozliwe? Z pomoca latarki, dokldnie obejrzalem cala komore silnika (tylko od gory) nie widac zadnych plam, mokrych elementow, wszystko suche. Pomozcie, prosze pomoc ustalic co jest grane?
Narcyz 35 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jeżeli to pierwsza kontrola stanu płynu od wymiany , to jeszcze bym nie panikował. Może jeszcze w układzie było coś powietrza i się odpowietrzył dlatego mogło ubyć. Proponuję dolać i obserwować czy sytuacja się powtórzy. Oby nie.
M_ILES Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dzieki! Tyle, ze dla mnie ubyc a zniknac kompletnie, to jest mala roznica. Akurat od dwoch dni pada deszcz, podlozylem wiec karton na noc, ale deszcz go zalal, a od gory, nawet gdy swiece halogenem 500W, nic a nic nie widac (wszystko suche). Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi