Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pioneer DEH P-7100BT lub DEH P-8100BT? Co o nich sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem wymienić wysłużonego Pioneera DEH-P3600MP na coś nowszego, z większymi możliwościami, a jako że jestem przyzwyczajony do tej marki, chciałbym was zapytać o zdanie co do przedstawionych w temacie odtwarzaczy.

Zastanawiam się między modelami DEH P-7100BT a P-8100BT

Które z nich możecie polecić?

Kupić 7100BT czy może dołozyć nieco kasy i wybrać 8100BT.

Oba radia mają to czego potrzebuję, czyli MP3, USB i BT

Na + dla 8100 przemawia to że ma 2xUSB oraz graficzny wyświetlacz

Niestety oba mają niebieskie podświetlanie przycisków (już pogodziłem się z tą myślą)

Proszę was o opinie, może jakieś spostrzeżenia.

Opublikowano

Kiedyś używałem wysokich modeli pioneera i wtedy te z nieograniczonymi wyświetlaczami miały dużo większą możliwość regulacji dźwięku w porównaniu z tymi ze zwykłymi wyświetlaczami(plus ciekawe animacje), nie wiem jak to jest teraz, ale ja bym dopłacił do 8100

Opublikowano

Może popełnię fopa - bo polecam JVC KD-R801 czy jakoś tak, który też fajnie gra, ma wszystkie wymienione przez Ciebie bajery (nie wiem jak z wyświetlaczem) i na pewno jest "czerwony" po całości.

Ja kupiłam niższy model KD-R501, bo miałam BT i nie sprawdziło się - albo rozmówca źle mnie słyszał, albo byli pasażerowie, którzy nie koniecznie musieli słuchać rozmów prywatnych :naughty: ; no i to niebiesko-białe podświetlenie, które do całej reszty czerwonej wyglądało o-k-r-o-p-n-i-e :sick3: (nie przyzwyczaiłam się przez rok i tylko szkoda mi wydanej kasy :wallbash: )

Opublikowano
  • Autor

Może popełnię fopa - bo polecam JVC KD-R801 czy jakoś tak, który też fajnie gra, ma wszystkie wymienione przez Ciebie bajery (nie wiem jak z wyświetlaczem) i na pewno jest "czerwony" po całości.

Ja kupiłam niższy model KD-R501, bo miałam BT i nie sprawdziło się - albo rozmówca źle mnie słyszał, albo byli pasażerowie, którzy nie koniecznie musieli słuchać rozmów prywatnych :naughty: ; no i to niebiesko-białe podświetlenie, które do całej reszty czerwonej wyglądało o-k-r-o-p-n-i-e :sick3: (nie przyzwyczaiłam się przez rok i tylko szkoda mi wydanej kasy :wallbash: )

Może popełniłeś :wink4:

Co do JVC to mam pewne uprzedzenie co do tej marki.

Poza tym pioneer najbardziej odpowiada mi pod względem stylistyki, ponadto USB ma być na kablu, a CD pod panelem. :tongue4:

Opublikowano

Poza tym pioneer najbardziej odpowiada mi pod względem stylistyki, ponadto USB ma być na kablu, a CD pod panelem. :tongue4:

kupiłam

przyzwyczaiłam

klubowiczka Monika

Opublikowano
  • Autor

kupiłam

przyzwyczaiłam

klubowiczka Monika

oczywiście ze klubowiczka

Opublikowano

kupiłam

przyzwyczaiłam

klubowiczka Monika

Dziękuję :) niestety "często" się to zdarza

Opublikowano

Model DEH-P8100BT to model 2009 a wiec juz wkrotce pojawi sie jego nastepca tym bardziej ze od jesieni 2009r. ten model nie jest sprowadzany do Polski przez generalnego dystrybutora. W aktualnej sprzedazy sa wiec modele z "wielomiesiecznym doswiadczeniem" i rzadko mozna trafic na egzemplarz nie rozpakowany (czyt. wyciagniety w celu zrobienia zdjec :wink4: ). Na znanym portalu aukcyjnym bardzo czesto trafiaja sie egzemplarze z prywatnego importu od naszych niemieckich sasiadow. W cudowny sposob otrzymuja gwarancje polskiego dystrybutora i pieczatke sprzedawcy. Jednak wystarczy aby ktos sprawdzil nr seryjne i zaczynaja sie problemy.

Co do mozliwosci adaptacyjnych i uzytkowych sa rewelacyjne - wszyscy ktorym montowalem ten model byli zachwyceni jego mozliwosciami i walorami praktycznymi. Niestety wada modeli tej firmy sa problemy z masa wyjsc sygnalowych.