Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycieraczki - Valeo Xtrm, Bosch Aerotwin...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie, czy ktoś może z was posiada te wycieraczki albo ich odpowiednik Bosch Aerotwin. Czy rzeczywiście są one warte te 100zl kpl.? Lepsze niż te zwykłe?

Opublikowano

ja mam te xtrmy i są dobre :) znaczy stare mi już nie zbierały dlatego widać różnice :) może są bardziej trwałe :roll: bo mam je dopiero z tydzień ;) to nie wiem. ale musze przyznać że są dużo ładniejsze od zwykłych wycieraczek :)

Opublikowano

ja mialem valeo w pugim i sa swietne

Opublikowano

Jak dla mnie są super.

Opublikowano

Super pod wzgledem wyglądu? tego ze zbierają wode lepiej? czy tego ze nie szumią, jeżeli stare wam wogóle szumiały?

A i jak jest ze bieraniem wody przy mniejszych szybkościach, bo te zwykle maja zazwyczaj spoilery ktore przyciskają je do szyby.

Opublikowano

O wiele lepiej zbierają wode, i są bardzo ciche.

Opublikowano
Super pod wzgledem wyglądu? tego ze zbierają wode lepiej? czy tego ze nie szumią, jeżeli stare wam wogóle szumiały?

A i jak jest ze bieraniem wody przy mniejszych szybkościach, bo te zwykle maja zazwyczaj spoilery ktore przyciskają je do szyby.

pod kazdym wzgledem sa lepsze :D

Opublikowano

pod kazdym wzgledem sa lepsze :D

Hehe dobra namówiliście mnie :mrgreen: , jak bede mial do czego to sobie kupie.

Opublikowano

tylko ze sa duzo drozsze €:P

Opublikowano

ja osobiscie uzywam bosch areotwin i jestem zadowolony dobrze zbieraja wode i sa w miare ciche :wink:

Opublikowano

a ja tam kupuje najtansze za 15 zl komplet jakiejsc polskiej produkcji, zbieraja dobrze, nie rysuja, w miare ciche, zmieniam przed kazdym sezonem letnio - zimowym i jest spoko :mrgreen:

Opublikowano
a ja tam kupuje najtansze za 15 zl komplet jakiejsc polskiej produkcji, zbieraja dobrze, nie rysuja, w miare ciche, zmieniam przed kazdym sezonem letnio - zimowym i jest spoko :mrgreen:

Ja tez do tej pory kupowalem takie se spojlerem grafitowe po niecale 15zł za komplet do kazdego byłego samochodu, do audi oczywiscie tez takie kupilem i sie okazalo ze jedna piszczy jeszcze gorzej niz stara, wiec pokombinowalem i zostawilem jedna nową i jedną starą i w tym zestawieniu mi nie piszczały.

Te xtrym można trakotować troche bardziej jak gadżet, element tuningu, tak jak zarówki +50% itp. Poprzednie działały ok, ale te radzą sobie jeszcze lepeij, dlatego jak ktoś sie bawi w takie pierdoły może zainwestować (ja sie bawie :mrgreen: )

Opublikowano

Ja kupuje jakies Polskie Motgumy i nie mam problemu,ale musze przyznac ze zawsze przed zimą i po zimie New :smile:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupilem w zeszlym sezonie - 11-07-2005 same gumki :razz: (do wycieraczek oczywiscie hehe) - kosztowaly dokladnie 6,80komplet. Poniewaz byly lekko za dlugie przycialem je ladnie i zamontowalem w piorkach :twisted:

Do dzis ich nie wymienialem i odpiero od ok 2 tyg. zauwazylem ze w 2 miejscach minimalnie nie zbieraja wody. Pewnie na tygodniu je wymienie :mrgreen: ale fakt ze przez rok jezdzilem na jednym komplecie....zero piszczenia, rysowania i 6,8pln :lol:

Pojade do sklepu gdzie je ostanio kupowalem ...jak beda to kupie i wrzuce moze zdjatko :wink:

To jakas niemiecka firma ktora robi pewnie wycieraczki dla marketow ale co tam...dzialaja super.

Opublikowano
  • Autor

Ja też zostałe przy normalnych nie ma sensu ładować 120zl w wycieraczki. Wolał już bym pokryć szybę tym jakimś preparatem by woda ładnie spływała.

Opublikowano
Wolał już bym pokryć szybę tym jakimś preparatem by woda ładnie spływała.
nie chciałbyś ;) ja miałem i wycieraczki potem wogóle nie zbierają wody. a szyby sie nie da doczyścić :!:
Opublikowano
  • Autor

Czy masz na myśli to co robią w zakładach zakładających szyby np. u Jana, czy samemu?

Opublikowano

mam jakieś francuskie grafitowe i spelniają dobrze swoją role :smile:

Opublikowano
Czy masz na myśli to co robią w zakładach zakładających szyby np. u Jana, czy samemu?

samemu, i dzieki takiemu srodkowi faktycznie woda spływa, ale przez jakiś czas tlko, potem woda zamienia sie w małe kulki i zostaje na szybie, i nie da sie tego wytrzć wycieraczkami :/

Opublikowano

mam Boscha Aerotwin, dobrze zbieraja wode przy duzych predkosciach i sa w miare ciche, ale nie daja rady z rozwalonymi owadami i robaczkami na przedniej szybie (chyba zadne wycieraczki nie daja)

pzdr