Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALG] Nierówne przyspieszenie w 2.8 30v.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do posiadaczy takiego modelu, a mianowicie jak przyspieszam to bardzo wyraźnego kopa ( przyspieszenie) dostaje od równo 4500 obrotów, przed wymianą rozrządu jak przyspieszałem to już od 3200 miał dobrego kopa, ale teraz od 2000 do 4500 przyspiesza tak samo i nagle przy 4500 jakby się turbo włączyło. Z racji tego że moja A4 stoi więcej u mechanika niż jeździ to niewiem czy mi się już w głowie miesza i wymyślam sobie nowe usterki czy tak u was też jest. najbardziej czuć to na 2,3 biegu. Jakby któryś z posiadaczy takiego modelu z tym silikiem mógł sprawdzić u siebie to bym był wdzięczny. Pozdrawiam

Opublikowano

wymiana rozrządu nie ma nic do osiągów silnika no chyba że mechanik przestawi pasek o zęba ale wtedy albo wcale nie odpali albo będzie strasznie mulasty...

Opublikowano

czy to samo dzieje sie i na gazie i na benzynie, jaka instalacja gazowa ??

vag ??

Opublikowano

Powiem ci ze ja takiego czegoś nie odczuwam w mojej A4

Opublikowano
  • Autor

I na gazie i na benzynie tak jest. Na każdym biegu w tym zakresie obrotów tylko najbardziej odczuwalne na niższych biegach. Instalacja gazowa BRC Plug & Drive.

Opublikowano

Jest taki odczuwalny kop od okolo 4700-4800 u mnie. Wtedy nastepuje bodaj zmina dugości kolektora dolotowego i nie wiem czy fazy rozrzadu sie zmieniają.

ale jest to odczuwalne dosć mocno. jeśli u kogoś z silnikiem 2,8 30 v nie jest , to prosze sprawdzic przewody podciśnienia.

Opublikowano

Witam.Koledzy mam mala prosbe do was :rolleyes:Czy ktos z was mogl by zdjac u siebie gorna oslone silnika i cpyknac kilka fotek i umiescic na forum napewno sie przydadza nie tylko mi ukladowi podcisnienia znajdujacego sie nad przepustnica to jest ten gdzie sa dwa elektro zawory jeden niebieski a drugi zielony.Chodzi mi konkretnie oto gdzie ktory wezyk jest podpiety bo ze schematu etki to nie wiele mi to mowi.Pozdrawiam :hi: