dejf Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 WItam, Zaciski przesmarowane przeczyszczone, tzn tłoczki ale nadal jeden zacisk nie odbija do końca tak jak powinien i jade z czesciowo zacisnietymi hamulcami... Czy jeszcze cos da sie z tym zrobic? Czy juz raczej szykowac sie na nowy zacisk? Jak klocki byly wymieniane to na tym lewym kole co ten zacisk nie odbija klocki byly zuzyte o pół centymetra wiecej niz na drugim gdzie wszystko dziala poprawnie. Czy moze to by cos z cisnieniem w przewodzie? VAG nie wypluwa błędów.
Stichy Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jesli masz pewnosc ze zacisk jest dobrze wyczyszczony i smiga bez oporow to moze sprzwdz stan przewodu elastycznego - ja juz mialem taki przypadek w innym aucie ze wezyk byk zblokowany i cisnienie dawalo na zacisk ale nie wracal
iwadrian Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jesli masz pewnosc ze zacisk jest dobrze wyczyszczony i smiga bez oporow to moze sprzwdz stan przewodu elastycznego - ja juz mialem taki przypadek w innym aucie ze wezyk byk zblokowany i cisnienie dawalo na zacisk ale nie wracal dobrze gada: czasem przewód elastyczny potrafi wewnątrz pęknąć i blokuje przepływ płynu w którymś z kierunków.
dejf Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 Okay, dziekuje wam bardzo. Wezyk zostanie obadany
emgie Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 zdecydowanie sprawdz te przewody elastyczne. U mnie sie kiedys po prostu jeden sie uszkodzil (rozwarstwil w srodku czy cos w tym stylu) i blokowaly powrot plynu po odpuszczeniu hamulca. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi