Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Zacisk w przednim kole nie odbija do końca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Zaciski przesmarowane przeczyszczone, tzn tłoczki ale nadal jeden zacisk nie odbija do końca tak jak powinien i jade z czesciowo zacisnietymi hamulcami... Czy jeszcze cos da sie z tym zrobic? Czy juz raczej szykowac sie na nowy zacisk? Jak klocki byly wymieniane to na tym lewym kole co ten zacisk nie odbija klocki byly zuzyte o pół centymetra wiecej niz na drugim gdzie wszystko dziala poprawnie.

Czy moze to by cos z cisnieniem w przewodzie?

VAG nie wypluwa błędów.

Opublikowano

Jesli masz pewnosc ze zacisk jest dobrze wyczyszczony i smiga bez oporow to moze sprzwdz stan przewodu elastycznego - ja juz mialem taki przypadek w innym aucie ze wezyk byk zblokowany i cisnienie dawalo na zacisk ale nie wracal

Opublikowano

Jesli masz pewnosc ze zacisk jest dobrze wyczyszczony i smiga bez oporow to moze sprzwdz stan przewodu elastycznego - ja juz mialem taki przypadek w innym aucie ze wezyk byk zblokowany i cisnienie dawalo na zacisk ale nie wracal

dobrze gada: czasem przewód elastyczny potrafi wewnątrz pęknąć i blokuje przepływ płynu w którymś z kierunków.
Opublikowano

Okay, dziekuje wam bardzo. Wezyk zostanie obadany :good:

Opublikowano

zdecydowanie sprawdz te przewody elastyczne.

U mnie sie kiedys po prostu jeden sie uszkodzil (rozwarstwil w srodku czy cos w tym stylu) i blokowaly powrot plynu po odpuszczeniu hamulca.

pozdr