Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Szarpie przy przyspieszaniu na 4 i 5 biegu przy 1000-1800 obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie prosze o pomoc w takiej oto sytaucji.

gdy jade na 4 lub 5 biegu i mam obroty miedzy 1000 a 1800 i dam gazu do dechy auto dostaje wibracji i cale sie trzesie...nie dawno wymienialem sprzeglo i dwumas oraz olej w skrzyny biegow.dodam ze mam do wymiany poduchy pod slinikiem(sa juz zamowione nowe z ASO).3 dni temu bylem u mojego mechanika zeby ocenil wstepnie co to moze byc,przejechal sie i wstepna diagnoza - pompowtryskiwacze :wallbash: mowi ze mogly sie rozszczelnic i moze bedzie mogl je naprawic.ale najpierw musi podpiac sie kompem i sprawdzic korekcje.no ale to jak bede nast razem w polsce czyli 23 lutego.Wiem ze byly podobne tematy ale w nich bylo opisane o problemach od 2 tys u mnie jak mam 2 tys i dam do dechy to przyspiesza normalnie,na wolnych obrotach nie faluje,nie ma zadnych drgan.co 5 tys leje dodatek do czyszczenia wtryskow STP

Opublikowano

Grupa 013 na rozgrzanym silniku

Ja mam to samo, ale u mnie leży sprzęgło...

Na razie jeżdżę bo auto jest ciągle potrzebne.

Ty masz nowe więc najprawdopodobniej któryś Pd zaczął lać, lub źle ci to sprzęgło zrobili :mysli:

grupa 013 wszystko powinna wyjaśnić

Opublikowano
  • Autor

powiem Ci ze ten objaw pojawil sie odrazu po wymianie sprzegla.wczesniej tego nie bylo :gwizdanie:

Opublikowano

powiem Ci ze ten objaw pojawil sie odrazu po wymianie sprzegla.wczesniej tego nie bylo :gwizdanie:

no to na co ty jeszcze czekasz :rolleyes: ja zaraz bym byl tam gdzie to zakladali......

Opublikowano
  • Autor

teraz mechanik idzie na urlop a ja w danii siedze wiesz praca tez jest wazna bo z czego auto utrzymywac :gwizdanie: a moze byc tak ze przez zmiane sprzegla wyszla kolejna choroba ? bo jak zmienili mi sprzeglo to auto jakby z 15km wiecej mialo.teraz to ladnie przyspiesza. Powiem Ci ze lipa bedzie jezeli cos zle zalozyli i np sie uszkodzilo to sprzeglo i trzeba bedzie reklamowac itd a wez takie rzeczy ograniaj siedzac w danii,sam zreszta wiesz o co chodzi jak jestes w Norge,chyba ze naprawiasz na miejscu :gwizdanie:

Opublikowano

teraz mechanik idzie na urlop a ja w danii siedze wiesz praca tez jest wazna bo z czego auto utrzymywac :gwizdanie: a moze byc tak ze przez zmiane sprzegla wyszla kolejna choroba ? bo jak zmienili mi sprzeglo to auto jakby z 15km wiecej mialo.teraz to ladnie przyspiesza. Powiem Ci ze lipa bedzie jezeli cos zle zalozyli i np sie uszkodzilo to sprzeglo i trzeba bedzie reklamowac itd a wez takie rzeczy ograniaj siedzac w danii,sam zreszta wiesz o co chodzi jak jestes w Norge,chyba ze naprawiasz na miejscu :gwizdanie:

No ja naprawiam na miejscu jak musze ale ja tu mieszkam na stale........

Wiesz im wiecej bedziesz zwlekal tym wiecej szkod mozesz sobie narobic.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

odswiezam temat...mechanik walczyl z autem podczas gdy ja bylem na urlopie.

wstepna diagnoza to byly pompki,ale po przelozeniu innych nowych pompek okazalo sie ze to nie pompki,ja z poczatku myslalem ze to moze byc ta poduszka pod silnikiem-zostala wymieniona na nowa,ale wibracje sa dalej.turbo tez zostalo sprawdzone-mechanik mowi ze jest w super stanie,i tu powstaje problem bo nie wiadomo co to moze byc,dwumas tez zostal sprawdzony-sprawny. i tu mam pytanie czy moze byc taka sytuacja ze audi bylo chipowane w niemczech i ktos wgral h*jowy program i jest to wina programu? auto mam od sierpnia,nie bylem z nim na hamowni ale mechanicy mowia ze za bardzo za***rdala jak na 130 ps....te wibracje zaczely sie po wyminanie sprzegla+dwumasa.czy moze byc tak ze jak mialem wczesniej zjechane sprzeglo ktore slabo bralo a teraz mam nowe to mogly sie pojawic takie wibracje?

Opublikowano

Hej,

Mam dokladnie tak samo jak opisales, miesiac temu zmienilem sprzeglo, docisk, dwumas... i na 4, 5 biegu przy przyspieszaniu od dolnego zakresu obrotow 1800rpm , woz zamiast charakterystycznie dla diesla przyspieszac, to zaczyna szarpac buda.. strach cokolwiek wyprzedzac w trasie. Udalo Ci sie namierzyc winowajce?

U mnie mam jeszcze podejrzenie, ze to zle zregenerowany dwumas, bo to jedyny z gratow, ktore wymienialem, a ktory nie byl nowy, tylko regenerowany, wiec facet ma przyslac nowe kolo.

Daj znac czy udalo ci jakos rozwiazac telepanie.

Pozdrawiam

odswiezam temat...mechanik walczyl z autem podczas gdy ja bylem na urlopie.

wstepna diagnoza to byly pompki,ale po przelozeniu innych nowych pompek okazalo sie ze to nie pompki,ja z poczatku myslalem ze to moze byc ta poduszka pod silnikiem-zostala wymieniona na nowa,ale wibracje sa dalej.turbo tez zostalo sprawdzone-mechanik mowi ze jest w super stanie,i tu powstaje problem bo nie wiadomo co to moze byc,dwumas tez zostal sprawdzony-sprawny. i tu mam pytanie czy moze byc taka sytuacja ze audi bylo chipowane w niemczech i ktos wgral h*jowy program i jest to wina programu? auto mam od sierpnia,nie bylem z nim na hamowni ale mechanicy mowia ze za bardzo za***rdala jak na 130 ps....te wibracje zaczely sie po wyminanie sprzegla+dwumasa.czy moze byc tak ze jak mialem wczesniej zjechane sprzeglo ktore slabo bralo a teraz mam nowe to mogly sie pojawic takie wibracje?

Opublikowano
  • Autor

narazie wiem ze audi jest po chipie w Niemczech i mam 170 ps wiec mozliwe ze zle program zrobiony i dwumas nie wyrabia z przeniesieniem obciazenia. na starym sprzegle moglem tego nie czuc bo bylo slabe a po wymianie audi zap.... jak szalone :shocked: jest jeszcze druga opcja - pompa Vacum ale tego jeszcze nie sprawdzalem bo jestem w Danii,sprawdze 1 kwietnia jak bede w Pl,ewentulanie pozostaje mi pojechac do Tunera i sprawdzic czy to wina programu.

aha i zauwazylem ostatnio jedna rzecz - jak auto chodzi na luzie i wciskam sprzeglo do konca to silnik glosniej chodzi i to zarowno zaraz po odpaleniu jak i gdy mam 90 C - pamietam ze zanim wymienilem sprzeglo i dwumasa jak wciskalem sprzeglo to silniki chodzil tak samo na luzie jak na wcisnietym-czy moze to byc jednak wina sprzegla i dwumasa-zestaw Sachsa-a slyszalem tez zle opinie o tych czesciach Sachsa

temat rozwiazany winny byl program :wallbash: zly przebieg momentu i za duze dawki paliwa...dzieki Robert za zmiane programu :good: temat mozna zamykac