Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gasną wszystkie kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj kolega posiada a4 z 98r silnik 1.9 TDI po przekreceniu kluczyka w stacyjce zapalaja sie wszystkie kontrolki i pozniej gasna pokolei poduszka itd. i gdy gasnie immobilaizer gasnie tez szesc kontrolek ktore sa pomiedzy licznikami czyli cisnienie oleju, rezerawa, aku itd. i czy to jest normalne ze gasna przed zapaleniem samochodu??

Opublikowano

Wg mnie może to być wina kostki stacyjki. Jest trochę zabawy z wymianą (jest to opisane nawet w dziale "zrób to sam"). Pocieszające jest to, że taka kostka to wydatek około 20-30 zł :)

Opublikowano

Napewno nie jest to normalne trzebaby wyjac zegary i sie przyjrzec co tam jest porobione.

Opublikowano

Wg mnie może to być wina kostki stacyjki. Jest trochę zabawy z wymianą (jest to opisane nawet w dziale "zrób to sam"). Pocieszające jest to, że taka kostka to wydatek około 20-30 zł :)

Jesli to kostka, to nie kupuj takiej za 20-30 zl. Kup Wahlera za 60-70. Nie wysypie sie tak szybko.. :good:

Opublikowano

Co wy za głupoty opowiadacie jeździcie tymi samochodami a nie wiecie co macie przed oczami, przeciez to normalne ze te kontrolki gasną po chwili przed oppaleniem a są to temperatura i poziom płynu chłodzącego, ciśnienie oleju, układ hamulcowy, rezerwa, zużycie okładzin hamulcowych i otwarcie tylnej klapy. Jedyna kontrolka jaka gaśnie po odpaleniu silnika to akumulator ewentualnie jeżeli jest CHECK ENGINE lub EPC.

Napisz jeszcze dokładnie co i jak z kontrolka akumulatora bo podałeś że ona też gaśnie przed odpaleniem a nie powinna.

Opublikowano

Temat założył kolega na moją prośbę faktycznie gaśnie wszystko oprócz akumulatora , który gaśnie dopiero po odpaleniu . Takie same objawy mam w drugim audi a 3 też z silnikiem disla . Moje pytanie nawiązało się dlatego że nie mam pojęcia jak to działa skoro nie ma ciśnienia a kontrolka oleju gaśnie .

Opublikowano

Kontrolka oleju ma gasnąć własnie jest to zrobione inaczej niż standardowo a działa na takiej zasadzie że zapali się ona dopiero przy pracującym silniku i powyżej 1500 obr/min.

Opublikowano

a ja myślałem że to normalne :polew: