Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Telepanie, szarpanie silnikiem przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pisze tak bo sprawdzałem juz wszystko i nic to nie dało :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem logi do działu Diagnostyka VAG:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_prosba_o_analize_logow_szarpanie_przy_przyspieszaniu-t117078.0.html[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 22:44_________________________________________________Powiedzcie (albo najlepiej pokażcie) gdzie jest wtyczka od "impulsatora", której wypięcie daje szanse na wykluczenie nastawnika i możliwość szukania przyczyn szarpania w innym miejscu...? Jakieś zdjęcie (AFNa najlepiej) z zaznaczonym miejscem i samą wtyczką będzie baaaaaardzo pomocne... :embarrassed:

Opublikowano

ebc05b6cf1e25955m.jpg

tutaj masz zaznaczyłem jak umiałem kółkami kolorowymi jeśli nie znajdziesz to jesteś tępy :).

sa tam 2 obok siebie wtyczki musisz wypiąć tą dalej osadzoną

Opublikowano
  • Autor

Problemem najprawdopodobniej był BOX, o którym w sumie zapomniałem, że go mam i za namową kolegów z forum (wypisałem się w dziale diagnostyki VAG) postanowiłem usunąć. Może nieco autko straciło na mocy, może... ale nie szarpie i to mi głównie chodziło. Nie wiem czy ten box sie po prostu zepsuł czy co się z nim stało, że na początku jak go kupiłem to jezdził ok (wiec boxa nie wyjałem, mechanik też mówił "jak jezdzi to nie wyjmuj") a po zmianie świec i ostatniej wymianie oleju i filtrów zaczął szarpać. Może też nasze polskie paliwo się temu przysłużyło, choć staram się jeździć na BP Ultimate. Raz tylko nadziałem się na shit i to na shellu (w Raciborzu!! nie polecam!!). W każdym razie na chwilę obecną jest dobrze, zobaczymy jak będzie dalej. Czy spadnie spalanie...jak tak, to przeżyję tą minimalnie mniejszą moc. A może kiedyś się szarpnę na poważnego wirusa. Czas pokaże...teraz trzeba się zabrać za przygotowanie do sezonu wiosenno-letniego... a trochę planów mam:))

Opublikowano

Nastawnik do czyszczenia...jak tymczasowo chcesz zrobić to odkręć taką czarną koske u góry wysuń ją troche...wyleci troche paliwa i powinno być dobrze...u rodziców w 1Z już to działa ponad rok...objawy były takie same :hi:

Kolego zrobiłem tak jak pisałeś w swoim poście i :confused4: auto mi bardziej zamuliło, na 1-2-3 idzie jak żółw. Co się mogło stać, po odkręceniu czarnego elementy wypłynęła czysta ropa nic nie była zasyfiona.

• 2 tygodnie później...