Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Schemat kabli z impulsatora... potrzebuje. proszę!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam potrzebuje jak w temacie gdzie idą te 2 kabelki z impulsatora prędkości myślałem ze jeden idzie do ecu a drugi na licznik ale niestety chyba nie bo w ecu 43 pin to impulsator i jest to kabelek niebiesko biały a w impulsatorze jest brązowy i brązowo biały zresztą sprawdzałem miernikiem i lipa nie było przejścia mógłby mnie ktoś oświecić gdzie ida po drodze jeszcze te sygnały??? :notworthy:

Opublikowano

A co ci sie dzieje -predkosciomierz ci nie chodzi?Jezeli chodzi ci o czujnik predkosci przy skrzyni to prawdopodobnie jeden kabel idzie do masy(brazowo zielony),a drugi do licznika(brazowo czerwony) pod pin 23 w niebieskiej kostce!

Opublikowano
  • Autor

to w takim razie z kad ecu bierze sygnał prędkości???

mam problem z autem trzecie mi nim jeśli ecu widzi prędkość kombinowałem juz ze wszystkim inny ecu czyszczony nastawnik wymiana pompy nic nie pomaga ale jeśli odepnę pin 43 w ecu przechodzi mu wiec tak myślę żeby podpiąć bezpośrednio sygnał z impulsatora ale widzę ze ecu prędkość bierze z licznika w takim razie ciekawe czy licznik przetwarza ten sygnał w jakis sposób dla ecu czy to jest czysty sygnał tylko tyle ze przez licznik??????[br]Dopisany: 02 Luty 2010, 13:06_________________________________________________

A co ci sie dzieje -predkosciomierz ci nie chodzi?Jezeli chodzi ci o czujnik predkosci przy skrzyni to prawdopodobnie jeden kabel idzie do masy(brazowo zielony),a drugi do licznika(brazowo czerwony) pod pin 23 w niebieskiej kostce!

prawdopodobnie ale pewny nie jesteś???
Opublikowano

Wedlug schematu z autodaty ci mowilem,wiec chyba napewno tak jest!Pin nr43 w ECU to pin nr6 w liczniku w kostce zoltej,wiec najpier sygnal idzie z czujnika predkosci do licznika w pin23(wejscie sygnalu predkosci),a potem przetwarzany jest przez licznik i idzie do ECU w pin 43

Opublikowano
  • Autor

Wedlug schematu z autodaty ci mowilem,wiec chyba napewno tak jest!Pin nr43 w ECU to pin nr6 w liczniku w kostce zoltej,wiec najpier sygnal idzie z czujnika predkosci do licznika w pin23(wejscie sygnalu predkosci),a potem przetwarzany jest przez licznik i idzie do ECU w pin 43

a nie wiesz czy to jest ten sam sygnał czy moze licznik go w jakis sposób modyfikuje????

i jeszcze jedno pytanie ile byś chciał za instalacje autodaty na cd badz dvd???

Opublikowano

Wedlug schematu to jest kolor bialo niebieski i jest on jakos modyfikowany bo ten sygnal co dochodzi z czujnika predkosci pin nr23(niebieska kostka) wchodzi do jakiegos ukladu scalonego w liczniku,a ten co idzie do ecu wychodzi z niego ale w iinym miejscu pin nr 6(zolta kostka),autodate mam po angielsku i mam jescze workschop po polsku,to jak chcesz to ci wysle za darmo na plytach(AD 2CD) (workshop 1 DVD) tylko musze poszukac instalek,tak pod koniec tygodnia sprubuje ci wyslac tylko podaj adres na priv