Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Odklejenie klosza lampy przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem chyba wszedzie i nic

czy ktos rozbieral kiedys przednia lampe??

chodzi mi o odklejenie klosza

lampa po lifcie .....

wie ktos jak to zrobic i nie zniszczyc calej lampy???

Opublikowano

Napisz do: Nosba, moskala albo seba1-2 :good: na forum w sumie nie ma opisanej operacji w przejzysty sposób :thumbdown:

Opublikowano

trzeba dobrze podgrzać,zeby klej zrobił sie miękki i odchodzi :wink4: można uzywać opalarki do tego celu

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie probowalem opalarka i nic klej nie puszczal a obudowa jaz zaczela sie odksztalcac :kwasny::wallbash:

Opublikowano

jeszcze moznaby do mikrofalówki włożyć...kiedyś na Audizine widziałem ,jak gościu opalarką to robił-jak znajde linka to wkleje :wink4:

Opublikowano

no wlasnie probowalem opalarka i nic klej nie puszczal a obudowa jaz zaczela sie odksztalcac :kwasny::wallbash:

o jakie lampy ci chodzi ??? przedliftowe szklane , cz polift plastik ????

Opublikowano
  • Autor

polift plastik :disgust:

Opublikowano

polift plastik :disgust:

1. rozklejanie w piekarniku - jesli masz stare ( tzn ori które wyszły z samochodem ) lampy Valeo lub Depo to rozkleisz je bez problemu , temperatura 90 st z termoobiegiem , obserwujesz lampe w piekarniku bo od rozklejenia do roztopienia jest bardzo cienka linia :gwizdanie: , jesli masz świeze lampy Depo to rozklejenie ich w piekarniku graniczy z cudem , mi sie udało ale kosztowało mnie to poparzenie palców , stopiły sie dwa uchwyty :gwizdanie:

2. rozklejenie opalarką tak samo z tym ze na bank nie stopisz lampy bo masz cały czas pod kontrolą , poprostu stare lampy miały inny klej , rozklejał sie z łatwością , w nowych jest straszna chójnia :sick3:

Opublikowano
  • Autor

mam na stanie opalare wiec nia jeszcze powalcze

a lampy sa valeo chyba ori...

powiem tak zaczalem ja podgrzewac no i kawalek szlo ale przy tym ten rant w ktorym jest umieszczony klej tez zaczal sie marszczyc wiec zaprzestalem :kwasny:

nie chcialem by sie caly spieprzyl .....

Opublikowano

ten rant w ktorym jest umieszczony klej tez zaczal sie marszczyc wiec zaprzestalem :kwasny:

nie chcialem by sie caly spieprzyl .....

tego nie unikniesz :wink4: , po zamontowaniu lamp i tak tego nie widać :good:

Opublikowano
  • Autor

no tak ale wiesz ......

nie chce zeby to wygladalo jakby to pies wy... :shocked:

dlatego tez napisalem ten watek ...

bo byc moze jakis McGajwer :przebiegly: zna jakis patent na to heh

ale skoro sytuacja tak sie przedstawia no to bede walczyl dalej...

dzieki

Opublikowano

a w jakim celu chcesz rozkleić lampe ???

Opublikowano
  • Autor

he ..

chce przerobic swiatla postojowe....

no i w tym celu musze wyjac soczewke no i caly odblask.....

jak rozkleje te lampy to zrobie foto story z tej operacji wiec jezeli komus to w gusto trafi to bedzie mial juz baze do wgladu :hi:

Opublikowano

chce przerobic swiatla postojowe....

opisz co chcesz zrobić :gwizdanie:

Opublikowano

zazwyczaj po rozklejeniu lampa pózniej paruja dlatego proponuje się przyłożyć do złożenia :cool1:

Opublikowano
  • Autor

tak wiec wkolo soczewki jest ring na ktorym sa napunktowane dziurki a dokladnie jest ich 12

nabylem droga kupna :gwizdanie: biale ledy o srednicy 3 mm no i planuje powiercic te dziurki i wstawic tam diody jako postoj

widzialem taki patent w range roverach no i ladnie to wygladalo wiec pomyslalem ze mozna by pomyslec o takim czymas w OOOO

mysle ze ladnie bedzie to wygladac w polaczeniu z xenonem gdyz teraz nie bardzo mi sie to widzi :kwasny:

[br]Dopisany: 04 Luty 2010, 22:58_________________________________________________

zazwyczaj po rozklejeniu lampa pózniej paruja dlatego proponuje się przyłożyć do złożenia :cool1:

hmmmm najpierw to musze przylozyc sie do rozlozenia ...zeby bylo co skladac heheheh

ale mam dobry klej wiec powinno byc spoko :hi:

Opublikowano

tak wiec wkolo soczewki jest ring na ktorym sa napunktowane dziurki a dokladnie jest ich 12

nabylem droga kupna :gwizdanie: biale ledy o srednicy 3 mm no i planuje powiercic te dziurki i wstawic tam diody jako postoj

widzialem taki patent w range roverach no i ladnie to wygladalo wiec pomyslalem ze mozna by pomyslec o takim czymas w OOOO

mysle ze ladnie bedzie to wygladac w polaczeniu z xenonem gdyz teraz nie bardzo mi sie to widzi

pomysł spoko ale....

1. diody sie przpalają , za chwile jedna nie bedzie sie palić i znowu rozkleisz ????

2. xenon musiałby miec taka sama barwe co diody inaczej kupa.

mi sie ori postojówka równiez nie podoba w naszych lampach dlatego ją wyrzuciłem i nie mam wcale , świeci sie sama soczewka.

Opublikowano

dlatego ją wyrzuciłem i nie mam wcale , świeci sie sama soczewka.

ewentualnie dokupić ledowe postojówki-swieca tak samo(kolor) jak ksenon,ja mam SMD i efekt jest :good: