Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zaparowane szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

czy normalne jest, że przy włączonym nadmuchu (prawie na max) część szyby w dolnych narożnikach oraz na podszybiu i tak jest zaparowane.

Opublikowano

witam!

czy normalne jest, że przy włączonym nadmuchu (prawie na max) część szyby w dolnych narożnikach oraz na podszybiu i tak jest zaparowane.

Tak. To jest normalne kiedy rozklei Ci się tapicerka przy podszybiu, przez co zatyka ona obieg powietrza. :hi:

Rozwiązanie w Warsztacie. -- czyli, wyciągnąć, skleić i wsadzić spowrotem.

Opublikowano
  • Autor

nie mogę znaleźć żadnego tematu w tej kesti.

Opublikowano

Nie denerwuj :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t13095.0.html;highlight=tapicerki

- tu akurat opis rozklejenia przy słupkach.

Jeśli rozkleiło Ci się wzdłuż szyby, a nie na słupkach lub w ich okolicy (przez co paruje Ci w rogach), to konieczne będzie ściągnięcie całej deski.

I klejenie w domu - trochę roboty jest.

Opublikowano
  • Autor

tam jest jakiś obieg powietrza przy podszybiu oprócz kratki centralnej nadmuchowej

Opublikowano

Just like i said. :przebiegly:

Opublikowano

A może by tak najpierw sprawdzić filtr pyłkowy :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

filtr nowy[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 16:53_________________________________________________sprawdziłem i rzeczywiście tapicerka jest odklejona i przez to jej krawędź szczelnie przylega do szyby (brak szczeliny). włożyłem palec w tą szczelinę i tam jest pod spodem jakaś gąbka. także nie rozumiem jak tędy może być obieg powietrza? z czym on jest połączony i w jaki sposób dzieki niemu szyby nie parują??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

podlacze sie pod temacik. wczoraj caly dzien mialem odpalona klime, dzis rano przednia szyba jest cala zaparowana :disgust:. czy jest to wina parownika i czy vag wyswietla jakies info o tym? bo generalnie w niedziele vag nie wyswietlil mi zadnego bledu :mysli:. czy moze jest jakis powod takowego nocnego parowania

Opublikowano

to sprawdz co wyświetla teraz

Opublikowano

czekam wlasnie bo zamowilem kabel bede mogl go sprawdzic dopiero w przyszlym tygodniu[br]Dopisany: 26 Luty 2010, 09:56_________________________________________________chyba ze na wyswietlaczu klimatronika cos wyswietli :mysli:

Opublikowano

czekam wlasnie bo zamowilem kabel bede mogl go sprawdzic dopiero w przyszlym tygodniu[br]Dopisany: 26 Luty 2010, 09:56_________________________________________________chyba ze na wyswietlaczu klimatronika cos wyswietli :mysli:

no zobacz na klimatronicu, nie wiem czy jeszcze na innych kanalach ale na c 01 napewno

Opublikowano

Sprawdź w 1C może akurat coś pokaże, sprawdzaj na włączonej sprężarce klimy :wink4:

Opublikowano

zerkne jutro bo dzis juz nie dam rady.zastanawiam sie czy jak ona tyle czasu nie byla odpalona nie wypchnela tej wilgoci z ukladu? cos moze sie tam nazbieralo. jechalem dzis na wlaczonej do poznania wiec jutro z ranca zerkne czy cos znow wylazlo

Opublikowano

podlacze sie pod temacik. wczoraj caly dzien mialem odpalona klime, dzis rano przednia szyba jest cala zaparowana :disgust:. czy jest to wina parownika i czy vag wyswietla jakies info o tym? bo generalnie w niedziele vag nie wyswietlil mi zadnego bledu :mysli:. czy moze jest jakis powod takowego nocnego parowania

sprawdź drożność odpływu z obudowy nagrzewnicy, dostęp praktycznie z kanału

Opublikowano

generalnie objaw zaniknol, byl tylko raz. klimatronik nic pokazuje. narazie wszystko ok. sam nie wiem czemu tak sie stalo :mysli:[br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 07:43_________________________________________________vag niie pokazal tez zadnego bledu :cool1: