reco Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Witam! Mam problem z wymianą wahaczy górnych. Moczyłem tą długą śrubę ze dwa dni, ale przy próbi jej wykręcenia zerwałem głubkę. Nakrętkę wykręciłem ale tej 10 cm śruby nie dało ruszyć. Waliłem w nią młotkiem i nic. 16 klucz już się przekręca, nie wiem co robić. Czy ktoś miał taki problem? czy ucięcie jej fleksem cos da? może ktoś próbował ją podgrzewac palnikiem?
Gość spedyt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Śruba jest zapieczona i ucięcie jej może nie pomóc, ktoś już chyba pisał że grzał palnikiem.
sk baton Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Bierzesz kątówke i tniesz ja w dwóch miejscach jak przechodzi popukaj młotkiem jak nie idzie to tylko palnik ale osłoń mijsca narazone na spalenie mokra szmatą
kred Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 bierz kontowke i tnij to jedyny sposob nie muszisz sie martwic ze uszkodzisz element bo i tak go wymieniasz.
reco Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 bierz kontowke i tnij to jedyny sposob nie muszisz sie martwic ze uszkodzisz element bo i tak go wymieniasz. A w których miejscach najlepiej ją uciąć? Myślałem, żeby sprubować w tych dwóch po środku, gdzie są sworznie. Ewentualnie łeb śruby, tak żeby nie uszkodzić "tego" w co jest włożona.
bratpit Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 nic nietnij tylko bierz palnik i grzej jak wymieniasz te górne wahacze to i tak niemusisz się nimi martwić. Jak dobrze podgrzejesz to wyjdzie
Wihajster Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 tnij i jeszcze raz tnij pewnie i tak palnika nie masz w domu....
reco Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2007 tnij i jeszcze raz tnij pewnie i tak palnika nie masz w domu.... A właśnie, że jest
slawek66 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Opublikowano 13 Czerwca 2007 A Coca cola nie podziałała ? Jak nie sprawdzałeś działania coli to sprawdź !
misiek23 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 grzac?- fajnie ale zjakiego stopu jest to zrobione bo jesli to jest oblew z żeliwa to grubo bym sie zastanowił bo z tego co wiem zeliwa sie niegzeje bo moze pęknac. przynajmniej jest tak w maszynach bud. bo z nimi robie a nawet znam przypadek ze odpadło ramie koparki bo kolesie nie umieli wybic sworznia i tak se grzali az nagrzali.
Rekomendowane odpowiedzi