Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Regeneracja zaworu EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jeśli czytasz już tego posta to znaczy że twój egr już cieknie.... a to nieładnie dla choćby estetyki naszych silników. Na własnej skórze, a raczej egerze wypróbowałem Gościa którego wynalazłem na allegro. Zawiozłem osobiście zawór z mojego AJM i poprosiłem o zregenerowanie ponieważ zaczął cieknąć z pod membrany z tego otworu który jest w korpusie. Młody jegomość oświadczył że zregeneruje wg swej najlepszej wiedzy ale to nie wina egr tylko zbyt dużej ilości oleju w dolocie, a że wiem o czym mówie i nie zgodziłem się z nim. Zawór robiłem na przełomie października- listopada i do dzisiaj spokój z wyciekami, mam najechane 256kkm. Oglądałem egr po regeneracji i faktycznie facet zrobił to fachowo nie było śladów niefachowego (młotkowego) otwierania czy też zamykania egra, wszystkie części wymienione jak należy :wink4: no i najważniejsze 11kkm i nic nie cieknie polecam każdemu kto ma taki problem. Ponadto facet zajmuje się regeneracją pomp itp zostawiam namiary :)

aa i jeszcze jedno to nie jest mój kumpel szwagier czy inna rodzina a to nie jest reklama. Chce żeby inni użytkownicy nie musieli płacić jak w moim przypadku 750zl za nowy egr tylko wydali np 250zl. Pozdrawiam.

SERWIS POMP s.c.

inż. Konrad Szymański

ul. Kasztanowa 25

49 - 300 Brzeg

tel. kom.

0609 203 731

0603 183 043

tel/fax (077) 411 22 48

e-mail [email protected]

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=10721405

Powodzenia!

Opublikowano

Ha,ha,ha.

Ale trochę mam daleko. :confused4:

Opublikowano

A ja z UK jeszcze dalej :naughty:

Ale ogólnie dobra sprawa i dobrze, ze jest ktos kto sie czymś takim zajmuje zawsze można zaoszczędzić.

Opublikowano

Pewnie że dobra ale samo to że cieknie z EGR nie znaczy że jest on niesprawny i dobrze koleś napisał że jest za dużo oliwy w dolocie, jak by jej tam nie było to z EGR też by nie ciekło.

Opublikowano
  • Autor

Siemka! Gzrybol a widziałeś kiedyś dolot bez oliwy?? w doładowanym aucie?? Ba! nawet w niedoładowanym, wszystkie mają olej w ssącym bo to sprawka odmy.... tyle że norma to mocno tłuste ścianki a nie kałuża po wyjęciu dolnego węża z IC.

Opublikowano

Nie widziałem tylko pytanie ile tej oliwy tam jest jak, zawsze się cos zbiera wystarczy sobie iC wyjąc i się zobaczy ale jak turbo wali za dużo oliwy w dolot to nawet przez EGR Leci.