Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problemy z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój problem wygląda tak.

Auto straciło moc przy 3 tys, wyczyściłem doloty, sprawdziłem węże, rozruszałem sztange i problem zniknął ale cały czas na wagu pokazuje błąd 00575 czyli n75 oraz sensor MAP, auto nie muli, jeździ dobrze ale mam te błędy :kwasny:

Opublikowano

mój problem wygląda tak.

Auto straciło moc przy 3 tys, wyczyściłem doloty, sprawdziłem węże, rozruszałem sztange i problem zniknął ale cały czas na wagu pokazuje błąd 00575 czyli n75 oraz sensor MAP, auto nie muli, jeździ dobrze ale mam te błędy :kwasny:

bład 00575 wcale nie oznacza walnietego N75

Opublikowano

to od czego zacząć, auto śmiga dobrze, ale cały czas mam te błędy

00575 - Intake Manifold Pressure

17-00 - Control Difference

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent

Opublikowano

no wygląda na to że szwankuje ci czujnik ciśn G71 i z tego jest bląd ciśn. - przeładowanie 00575

Opublikowano

wyczyściłem cały dolot powietrza z oleju, przeczysciłem wszytskie czujniki, zmieniłem jedną obejme która słabo ściskała i auto nie do poznania, na vagu wszytsko ok, wszytskiemu winna była ta obejma od strony interkulera

Opublikowano

ale przeładowanie masz bo łopatki nie pracują w pełnym zakresie ja tak miałem i przy 170 km/h wpadał w tryb awaryjny po jakimś czasie to już przy 120 że aż nie dało rady jechać no i ta turbo dziura

Opublikowano

witam

a ja nie wiem od czego zacząć wróciłem od "mechanika" VAG bezbłędny ,filtry sprawdzone, przepływomierz, turbina,egr , przewody wszystko ok powiedział ze może sterownik silnika albo pompa -bo ponoć Vag nie wykaże pomóżcie - nie da rady nikogo wyprzedzić

Opublikowano

wyczyść wszytskie doloty z oleju, i czujniki z nich wychodzące, sprawdź wszytskie obejmy miałe to samo, dzisiaj na a2 moja świnia dała 205 km/h chodziło mi o 200 więc jest si +5

Opublikowano

dziś czyściłem i nic to nie dało dalej powyżej 3tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny i d... a oleju nie bierze bo sprawdzałem to chyba będzie turbina do czyszczenia - macie jeszcze jakiś pomysł ????

Opublikowano

nie może być vag bezbłędny jak masz notlauf - na 100% jest bląd 00575 przeładowanie a niedomagania pompy dobry vagowiec też odczyta ze wskazań choć nie ma konkretnego błędu

wyczyść turbine