Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Diesel - Audi czy BMW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja bym najchętniej kupił - OOOO A5 3.0 TDI :bicz:

Opublikowano
  • Autor

nie robic mi tu OT bo :bicz: :bicz: poleca!! na A5 mnie nie stac, Volvo mi sie nie podobaja :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

diesel w bmw - tylko nie tds

2.0d, 2.5d lub 3.0d nie mowiac o noych dieslach takich jak 3.5 bi turbo :)

kuzyn ma w e46 2003 diesla 2.0d i go zchipowal w vtg bodajze i ze 150KM zrobilo sie 191KM

jesli chodzi o kulture pracy zdecydowanie lepsze beda diesle w bmw

jesli chodzi o spalanie to ciut lepsze beda diesle z grupy audi/vw

jesli szukasz mocnego diesla ja bym sklanial sie ku 3.0D 184/204KM jakos mial zaleznie od roku i modelu a w serii 5 e60 chyba 224 KM

Opublikowano
  • Autor

bede gotowy na zakup 530d dopiero w okolicach wrzesnia. chyba, ze znajde pewne 2.5TDI q w swietnym stanie, w co bardzo watpie...

Opublikowano

głowice się sypią jeżeli ktoś ciśnie do podłogi non stop diesla - normlana rzedcz przy dieslach na komorach spalania w głowicy (komory wirowe).

2.5TDS uważany już jest z gorszy silnik niż 2.4TDS (wcześniejszy), który był podobno bardzo udaną konstrukcją.

Ogólnie do butowania pewnie TDI wytrzymalsze, ale do normlanej jazdy już pewnie bez większych różnic - TDS może ciut więcej palić no ale i 525 jest sporo cięzsze od A4.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

niedawno na gieldzie wypatrzylem ladne BMW E39 525TDS, na poczatku spodobala sie ojcu (wiadomo, ja jestem za Audi :) ) ale pozniej zaczela podobac sie i mnie. niby TDS to stary konstrukcyjnie silnik ale po tym co wyczytalem tutaj i na AKP - kieruje sie bardziej w strone BMW! wszyscy narzekaja na 2.5TDI, ciagle przewija sie wymiana walkow, hydrauliki, troche przerazaja mnie te koszty. z tego, co wyczytalem na polskim forum Bawarskiej marki, takich problemow TDS a tym bardziej D nie ma... przy Audi trzyma mnie quattro, bo Bemka w wersji x to niezly okaz, ale quattro to nie obowiazek a ja chcialbym miec auto spore, w miare szybkie i wygodne. co prawda za ta kaske (30-35k) mozna kupic A4 na ladnym wypasie, a moze nawet S4 (na tym etapie wolalbym diesla - mniejszy stres przy tankowaniu :D ) ale ja do porownania biore raczej A6 i BMW serii 5 (ale A-czworka bron Boze nie pogardze!!). jak to jest z tymi dieslami? jezdzil ktos TDSem lub D w BMW serii 5 i ma porownanie do 2.5TDI?

znam kogos kto jezdzil juz i 320 i 525 wlasnie tds'em i jak sie spytalem czy audi czy bmw to dostalem odpowiedz audi ... reszte przemilcze :)