Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podczas gdy były mrozy - 20 to od tamtego czasu pojawił się problem i przy 3 tys. włącza się tryb awaryjny. Dzisiaj podpiąłem się Vag wykazało mi 2 błędy

00575 - Intake Manifold Pressure 17-10- Control difference - Intermittent (ciśnienie w kolektorze dolotowym), 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71) 28-10- Short to Plus - Intermittent (czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym)

W związku z tym mam takie pytanie co może być przyczyną tych błędów?

Opublikowano

pierwszy błąd mówiący o wykrytej różnicy w regulacji ciśnienia doładowania powodujący przechodzenie sterownika silnika w tryb pracy awaryjnej jest następstwem drugiego błędu świadczącego o tym, że sporadycznie następuje zwarcie (elektryczne) w obwodzie czujnika ciśnienia doładowania (dające zakłamane odczyty o wartości ciśnienia doładowania do ECU) i w tej sytuacji trzeba przejrzeć dokładnie instalację (kabelki, wtyczkę, sprawdzić sam czujnik).

Opublikowano
  • Autor

W którym miejscu silnika znajduje się ten czujnik (g71)?

Opublikowano

spróbuj poszukać na forum

Opublikowano

W którym miejscu silnika znajduje się ten czujnik (g71)?

Jesli chodzi o auto z opisu to powinien siedziec w ECU...

A w ogole to zrob logi bo bladzimy po omacku...

Opublikowano

Błędy standardowo jak w większości do sprawdzenia przewód ciśnieniowy idący do ECU i sprawdzenie ewentualne rozruszanie sztangi turbiny i póżniej go ostro przegonić na rozgrzanym silniku

albo wyjęcie turbiny i wyczyszczenie najlepiej zrób logi i wrzuć na forum a prawdę się dowiesz

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

podczas gdy były mrozy - 20 to od tamtego czasu pojawił się problem i przy 3 tys. włącza się tryb awaryjny. Dzisiaj podpiąłem się Vag wykazało mi 2 błędy

00575 - Intake Manifold Pressure 17-10- Control difference - Intermittent (ciśnienie w kolektorze dolotowym),

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71) 28-10- Short to Plus - Intermittent (czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym)

W związku z tym mam takie pytanie co może być przyczyną tych błędów?

Kolejna zima i znowu problem. Po zeszłej zimie było to samo. Co może być przyczyną?

Dodam, że po ostatniej zimie rozruszałem sztangę (spryskałem WD40). I było OK przez wiosnę, lato, jesień.

Turbosprężarki nie czyściłem, co sądzicie o tym płynie? EGR 3 Diesel Exhaust Gas Recirculation AEROSOL-Wynn?s

http://www.a6klub.pl/all-plyn-do-czyszczenia-turbo-vt22220.htm

Opublikowano

Skoro masz notalufy. To poki nie wyczyscisz turbiny to ten płyn to strata kasy... IMO... ale to Twoje auto - Ty decydujesz :)