Opublikowano 2 Lutego 201313 l no wlasnie pisze ze nie dziala przod chodzi domykanie ale tyl juz nie przewod brazowo czerwony z zielonej kostki podlaczylem pod pin 2 przedniego silniczka wdg schematu to ten bialo zolty kabel odpowiada wlasnie za domykanie hmmmmm moze nie tedy droga tylko trzeba ten czerwono brazowy z zielonej kostki podlaczyc pod zielona kostke przednich drzwi no ale wdg schematu wszystkie piny 2 silnikow sa zmostkowane ze soba k....wa nie czaje.
Opublikowano 2 Lutego 201313 l a jestes pewien ze domykanie to zielona kostka chyba nie..... jak juz grzebales to wiesz ze zielona kostka to nie modul komfortu.... zaras sprawdze i Ci napisze gdzie to podpiac... ---------- Post dopisany at 17:24 ---------- Poprzedni post napisany at 17:17 ---------- dobra mam domykanie czyli pin 2 z silnika musisz podlaczyc do niebieskiej kostki kolor przewodu bialy z zoltym paskiem
Opublikowano 3 Lutego 201313 l Kurde ja to wszystko prulem i cialem i juz nie pamietam niebieska kostka to ta co jest kolo kierowcy tak ? Czyli mam podlaczyc piny nr 2 z tylnych silownikow do tej kostki niebieskiej na niej jest bialy z zoltym paskiem. To taki sam kolor jest na pinach 2 tez bialo zolty. No dobra sprawdze to i sprobuje. Mialem awarie przelacznika blokady szyb nie cofal sie zacinal sie w pozycji wlaczonej nie moglem tylu odlaczac ale ogarnalem rozebralem przelacznik tam jest taki drucik ktory zaczepia sie o plastik on nie chcial puszczac trzeba go podgiac do tego zoltego plastiku to tak jak by ktos mial ten sam problem szkoda sze ten klawisz nie jest podswietlany.
Opublikowano 3 Lutego 201313 l dokladnie tak, przy nogach kierowcy (bo i tak pewnie reszte kabli tam podlanczales) dolacz sie do niebieskiej kostki kolor przewodu bialy z zoltym paskiem
Opublikowano 3 Lutego 201313 l Zgadza sie jak patrzylem na zielona kostke z tylnych szyb to kabel czerwono brazowy i on idzie na piny 2 do tylnych silownikow ciekawy jestem tylko dokad idzie z niebieskiej kostki ten bialo zolty bo ty mowisz o kostce niebieskiej tej co jest w instalacji org 2x szyby ktora byla w samochodzie bo moze nie dodalem ze ja mam wszystkiego podwojnie rozdzielilem instalacje 4x na tylne silowniki a reszte wyrzucilem i powycinalem. I mam tak jakby 2 odseparowane wiazki czaisz o co mi chodzi ?
Opublikowano 3 Lutego 201313 l czaje! dlatego Ci pisze co masz zrobic zeby dzialalo! ja mam tak samo i dlatego ci mowie ze musisz podpiac kabel ktory idzie z silnikow tylnych z pinu 2 do starej niebieskiej kostki przy nogach kierowcy do przewodu bialo zoltego i masz domykanie z tylu.... ---------- Post dopisany at 15:21 ---------- Poprzedni post napisany at 15:19 ---------- poprostu odetnij go i przylutuj do do przewodu w niebieskiej kostce...
Opublikowano 3 Lutego 201313 l ok tak zrobię jutro napisze jak poszło i wrzucone foto relacje z całości. ---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ---------- Dropsone a powiedzmi jestes ogarniety wiesz moze ktory przewod odpowiada za domykanie szyb z kluczyka ? Podlaczyl bym sobie do alarmu tam z centralki wychodzi 20 sec sygnal masy w audi tez dziala to na zasadzie podtrzymania masy
Opublikowano 12 Marca 201313 l witam, mam pytanie ostateczne, niech ktoś się wypowie na temat kompatybilności zestawu szyb elektrycznych z polifta do przedlifta. Bo jedni piszą że bez problemubedzie pasować p&p a inni że trzeba coś ucinać i przekładać. Dajcie jakąś odp. Dzięki
Opublikowano 12 Marca 201313 l nie podejdzie!!! 95-96 i 97 w gore mialy inne wiazki inaczej podawany jest sygnal masy z krancowek, i zakladajac wiazke z polifta do przedlifta szyby nie beda chodzily, trzeba przepinac kable!
Opublikowano 12 Marca 201313 l Nie musisz szukac konkretnego mozesz zrobic tak jak ja Dropsone posiedzisz troche z kabelkami i ogarniesz wyglada to strasznie ale proste jak nie wiem co w rzeczywistosci.
Opublikowano 13 Marca 201313 l dokladnie, jak masz troche pojecia o kabelkach to sa schematy i kupujesz obojetnie jaka wiazke i dokladasz tylko czesc tylna do istniejacej... Daniel a dziala Ci to domykanie? wpioles sie tak jak Ci pisalem?
Opublikowano 13 Marca 201313 l wiem bo wcześniej robiłem też od zera instalacę do podgrzewanych lusterek w 206 niby to nie to samo. Ale jak by się trafił oryg. wiązka to ją wole:P
Opublikowano 14 Marca 201313 l Nie nie robilem jeszcze tego w ta sobote jak zdaze nie moge dojsc z zawieszeniem stuka mi jak szybko kierownica ruszam boje sie o magiel.
Opublikowano 22 Marca 201313 l Orientuje sie ktoś czy silniczki w drzwiach kierowcy różniły sie coś miedzy 2x szyby a 4x? Z tego co wyczytałem to wszystko powinno być P&P ale po wymianie wiązki nie działa otwieranie ani zamykanie żadnej szyby, co dziwne świeci sie tylko podświetlenie przycisku otwierania w tylnych prawych drzwiach Mechanik zapiera sie że trzeba wymienić silniczek z modułem w drzwiach kierowcy na taki z 4xel... btw, któś morze wrzucić w etke i wyszukac mi numerek tych silniczków?
Opublikowano 22 Marca 201313 l problemem jest to ze masz pewnie wiazke poliftowa tzn od 97w gore, i wlasnie tak to wyglada..... silniczki nie maja nic do tego jezeli chodzi o przedlifta..... a modol jest nie w silniczkach tylko jako przekaznik ktory rozni sie przed/polift
Opublikowano 22 Marca 201313 l przerabiałem u siebie ten temat, nie trzeba wcale żadnych przednich silniczków ani modułu zmieniać wystarczy jak jest inna wiązka wziąść schematy i pokombinować z pinami w kostce wiązki z podłogi, do załżenia 4x szyby w b5 wystarczy dolożyć tylne ramki z silniczkami wiadomo wiązki z drzwi tył i kierowca oraz wiązka z podłogi u mnie dodatkowo był szyberdach więc musiałem dosztukować przekaźnik który był w poprzedniej wiązce na 2x szyby a w tej co zakupiłem go nie było. Pozdro
Opublikowano 23 Marca 201313 l Nie wiem czy wiązka jest przed czy polift, ale wszystko pasowało P&P tylko że nie działa. Czyli co potrzebuje zrobić z tym fantem, jakiś nowy przekaźnik czy po przepinać piny?
Opublikowano 23 Marca 201313 l a stara wiazke wywaliles? zostaw stara wiazke na przod a z nowej doloz tylko tyl.....