Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Cieknie olej !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam maly problem, niedawno kupilem autko, po 2-3 tygodniach zapalila mi sie lampka od oleju, dolalem okolo 2l 10w40.

Po 2 dniach przy okazji robienia czujnika od abs, kiedy autko stalo troche krzywo na lewarku zauwazylem ze leci w okolicach miski, nie widac dokladnie skad ale kapie dosyc mocno.

niestety jak dolewalem to dolalem troche na czuja oleju bo nie wiem jaki byl poprzednio. Czy jezeli byl mineralny a dolalem mu polsyntetyk to normalne ze tak cieknie?

Opublikowano

patrz o miski w gore gdzie leci, moze uszczelka od miski a moze wyzej gdzies leci. musisz sam sprawdzic.

wszystko zalezy od pojecia dosc mocno. u mnie mocno to silnik bez oleju w 1min. odpal samochod i obserwuj

Opublikowano
  • Autor

przez 3-4 dni zeszlo praktycznie te 2 litry co dolalem, wiec wydaje mi sie ze calkiem sporo leci ?

Opublikowano

A moze symering na wale masz do wymiany :mysli: Okresl dokladnie skad masz wyciek

Opublikowano

przez 3-4 dni zeszło praktycznie te 2 litry co dolalem, wiec wydaje mi sie ze całkiem sporo leci ?

jesteś pewien że masz przeciek z pod miski olejowej??? a może masz przeciek na chłodniczce olejowej ja w swojej właśnie tam znalazłem przeciek a też miskę podejrzewałem

Opublikowano
  • Autor

jutro jade umyje dokladnie silnik zeby lepiej bylo wiadac to dam znac, jakie sa koszta naprawy jezeli cieknie na chlodniczce olejowej?

Opublikowano

Witam! Najpierw ustal miejsce wycieku a potem pytaj o koszty. Jeśli nie wiesz dokładnie skąd leci to zrób fotkę z okolic wycieku (tam gdzie masz mokro) - z tego co napisałeś to my nie jesteśmy w stanie nic wywróżyć. Kosz to od kilku do kilkuset złotych. :)

Opublikowano
  • Autor

wlasnie bylem u mechanika gdzie zostawilem autko, jak sie okazuje puscily jakies uszczelki wlasnie na chlodniczce oleju.

Jaki jest koszt takich uszczelek i robocizny ?

Opublikowano

to jakis sezon tych uszczelek chyba... juz 4 auto w ciagu miesiaca w ktorym ten oring peka...

Koszt cos ok 6-8zl w ASO :naughty:

Opublikowano

Jeśli to tylko uszczelka chodniczki oleju to koszt nowej w ASO ok. 8 PLN (wymieniałem u siebie 2 tyg. temu). A za wymianę to nie wiem ile Ci skroi - ale roboty jest przy tym na 15-20 minut. :)[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 16:52_________________________________________________

to jakis sezon tych uszczelek chyba... juz 4 auto w ciagu miesiaca w ktorym ten oring peka...

Koszt cos ok 6-8zl w ASO :naughty:

Jak w serwisie kupowałem to koleś powiedział mi to samo, przez kilka dni sprzedali cały zapas uszczelek. :>

Opublikowano

wlasnie bylem u mechanika gdzie zostawilem autko, jak sie okazuje puscily jakies uszczelki wlasnie na chlodniczce oleju.

Jaki jest koszt takich uszczelek i robocizny ?

koszt tej uszczelki to tak jak koledzy piszą ok 8zł tylko pamiętaj ze w AEB idzie uszczelka z dwoma uszkami od wewnątrz a koszt robocizny powinien wynieść max 40zł ale zależy to od mechaniora

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie mechanik tez nie byl pewien bo autko bedzie rozbieral dopiero w poniedzialek wiec zamowil 2 rodzaje oringow, jeden z uszkami druga bez, i wrazie czego to 1 odda :) ale tak jak mi wstepnie wycenial wraz z wymiana oleju na polsyntetyk + wymiana uszczelek kolo 150zl to chyba nie duzo co?