mcfc Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam Mam takie pytanko,czy to normalne ze przepustnica nastawia sie przez okolo 40 sekund za kazdym razem jak przekrecam na zaplon? Z gory dziekuje MCFC :>
Dom3l Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Hej! Wiesz u mnie wa to około 25-30 sekund za każdym razem i wydaje się być to normalne. Nie mam problemów z przepływką, obroty nie falują. Raz na jakiś czas dodaje do paliwa uzdatniacz (przeczyszczacz) i jest OKI. Niech jeszcze ktoś Ci odpowie jak jest u niego to będziesz wiedział czy łapiesz się w normie czasowej nastawiania pozdro
krisczarny Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam! U mnie piszczy tak przez okolo 30 sekund i pozniej przestaje. Dzieje sie tak za kazdym razem. Obroty nie faluja. Z tego co wiem takie nastawianie sie przepustnicy to normalne przy kazdym przekreceniu zaplonu.
tomgrom Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 witam, mam w zwiazku z tym pytanie, czy nalezy/jest wskazane czekać z odpaleniem az przepustnica sie nastawi czy mozna od razu po przekreniu kluczyka odpalać nie czekając az przestanie byc slychac charakterystyczny pisk nastawiającej sie przepustnicy pzdr
baraka Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 u mnie to trwa 15 do 20 sek,,ja odpalam samochod dopiero jak zgasna kontrolki,co ciekawe jak poruszam pedalem gazu w czasie gdy piszczy nastawnik to po odpaleniu bryka zwawsza jest ,zrywniejsza.niewiem co jet grane z tym
Dom3l Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 hmmm ciekawy ten motyw z ruszaniem gazem podczas adaptacji, jutro sprawdzę u siebie Co do odpalania, to ja przekręcam od razu, nie czekam. Chyba, że wcześniej coś VAGiem robię lub generalnie grzebię przy silniku.
duluki Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 A ja nie słyszę żadnego pisku -chyba?? Słyszałem to przy robieniu adaptacji ale może dlatego że było cichutko w garażu,a ztym ruszaniem gazem to zaraz wypróbuję
Rekomendowane odpowiedzi