Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Silnik dziwnie cyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Tak jak w temacie po odpaleni silnika słychać dziwne cykanie... Ja ze słuchu mogę powiedzieć, że chodzi on troche jak diesel...

Wie ktoś może w czym jest problem ?

Opublikowano

niewiem ale mam to samo, co niektórzy radzą by sprawdzić ciśnienie oleju

Opublikowano

U mnie tak samo sie dzieje. Problem leży w napinaczu łańcucha,albo samym łańcuchu rorządu.

Opublikowano

Mam inny silnik ale też mi tak chodzi, szukałem w różnych źródłach i znalazłem ten link http://www.a6klub.pl/28-c5-avant-quattro-193-km-stukanie-w-silniku-z-lewej-str-vt16270.htm dzieje sie tak często po wymianie rozrządu.

Opublikowano

A jak ze stanem oleju-jest ok?Może już pora wymienić?Bardzo możliwe że to któryś zaworek (węgla aktywnego )On się znajduje po prawej stronie (patrząc od przodu auta). Jeżeli cykanie dochodzi spod pokrywy i cichnie po rozgrzaniu silnika, to są to szklanki (popychacze zaworowe).

Opublikowano

A przez chwilę załóżmy, że tak terkocze napinacz łańcucha rozrządu - czy jazda z takim napinaczem może spowodować jakieś szkody? Dajmy na to szybsze "zużycie" (względnie wydłużenie się na ogniwach) łańcucha? Czy może dojść w związku z takim jeżdżeniem do zerwania łańcucha rozrządu?

Opublikowano

A przez chwilę załóżmy, że tak terkocze napinacz łańcucha rozrządu - czy jazda z takim napinaczem może spowodować jakieś szkody? Dajmy na to szybsze "zużycie" (względnie wydłużenie się na ogniwach) łańcucha? Czy może dojść w związku z takim jeżdżeniem do zerwania łańcucha rozrządu?

jesli łańcuch cyka to czas na wymiane

Opublikowano

A jak tylko napinacz "terkocze", to coś się może stać?

Opublikowano

Może się sypie :mysli: Jeśli wszystko jest ok z tych rzeczy co wcześniej ludziska pisali to musiałbyś zajrzeć do silnika tzn.do tego napinacza.U mnie też cykało-powód pompa oleju.Zapchany smok jakimiś kawałkiami teflonu(jak to określił mechanik).Powiedział ,że mogło się to wziąć z napinacza zmiany faz rozrządu.Po zabiegach tj.wymiany wszystkiego silnik ucichł.

Opublikowano

bialy986 a w jaki sposób ty pozbyłeś się problemu? Czyściłeś, czy wymieniłeś pompę na nową ("Po zabiegach tj.wymiany wszystkiego silnik ucichł" - wymiana wszystkiego(?))? A tak na marginesie gdzie ta pompa jest umiejscowiona?

Opublikowano

Kolego ja wynieniłem pompę,olej i filtr.Silnik przestał cykać i się uciszył.Pompa z tego co wiem jest pod miską olejową.Tak jak wcześniej pisałem nie było smarowania przez zapchany smok.