turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 jest jakis tajny sposob na odblokowanie zamka w bagazniku przy zwalonym centralnym i niemoznoscia otwarcia bagaznika z kluczyka? moge tylko zamknac i otworzyc kluczykiem drzwi od kierowcy
arczi900819 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 W sumie to chyba trzeba by było się przez tylne siedzenia dostać do bagażnika i jakoś zdjąć to poszycie klapy. Jak to zdejmiesz to będziesz miał cały mechanizm praktycznie na wierzchu i tam już coś może pomodzisz. A z kluczyka to on się nie przekręca tylko czy w ogóle nie chce wejść kluczyk? bo jak się nie chce tylko przekręcić to może wystarczy porządnie zlać go jakimś środkiem penetrującym przeznaczonym do zamków.
turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 ni eprzekreca sie bo kluczyk wchodzi, psikalem juz wd40 i nic, moze za malo nie wiem. Do bagaznika sie dostalem owszem przez tylnie siedzenia, musialem wyciac wieksza dziure bo przez ta co byla nikt by sie nie wcisnal. Jakjuz tam bylemn to powiem ci ze te male zamszowe srubki sa zakryte,nie ma do nich dostepu wiec jest kurna trudna sprawa.
arczi900819 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 no właśnie.. tego się obawiałem że będą zakryte... (nigdy nie zdejmowałem tego poszycia "od środka" siedząc w bagażniku ) W sumie ja też miałem taki motyw że nie chciał mi się kluczyk przekręcić. Popsikaj jeszcze jakimiś preparatami do zamków. U mnie to pomogło tylko kurcze nie pamiętam nazwy tego psikadła
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Jeśli ma kluczyk serwisowy to bagażnika nie otworzy nawet jakby wlał tam 10l WD.
turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 nie rozumiem o co chodzi z tym kluczykiem serwisowym. Czekam na nowa pompke teraz,mam nadzieje ze centralny odzyska dawne sily. Tak wogole to ten kluczyk nawet wejsc nie chce
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Na kluczyku serwisowym jest namalowany taki klucz i to jest serwisowy ma on inne wycięcie na grzbiecie niż normalny kluczyk
turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 tak napisales chudineze ze jak mam serwisowy kluczyk to mi nie pomorze nawet 10 l wd40 no ale mam tez i zwykly kluczyk a tego nie musze uzywac
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Napisałem tak bo nie wiem czym otwierasz to moje takie przypuszczenia jeśli masz inne klucze to spróbuj innymi, bo wystarczy, że będzie jak mówię inne wycięcie na kluczyku i nie otworzysz
turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 no i jest tak jak mowie wejsc nie chce ten serwisowy w zamek, ten zwykly wchodzi, wciska sie zamek ale nie przekreca,o. I co ja w takiej sytuacji moge zrobic?
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Serwisowy powinien wejść w zamek ale nie da rady nim otworzyć wygląda na to że coś masz skopane albo zamek kluczyki przyjrzyj się dobrze kluczykom
turbobastard Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 wygladaja identycznie, serwisowy ma grubsze wyciecie z boku. No ale mi i tak nie pomoze wiec mniejsza juz z nim
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 no ale jak pisałem wcześniej jeśli ten serwisowy nie wchodzi to coś masz z zamkiem i szkoda twojej męczarni bo pewnie go nie otworzysz i tym normalnym kluczem[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 22:27_________________________________________________zapomniałem ale i tak musisz się dostać do bagażnika bo tam jest pompka centralnego więc pozostaje od środka i rozkręcanie dojścia do zamka aby go otworzyć
turbobastard Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 dostac sie do bagaznika to mi sie udalo ale nie wiem czy jest mozliwe dojscie do zamka bez rozcinania niczego, bo dojscie do tych wkretow jest zalokowane,musialbym chyba z pol bagaznika od srodka rozkrecic a i tak nie wiem czy bym do zamka doszedl. Robil to juz ktos? Ludze sie jeszcze nadzieja iz problem tkwi w pompce i po podlaczeniu innej odblokuje zamki. a jesli nie to bedzie problem.[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 23:15_________________________________________________wstawilem dzisiaj druga pompke i centralny wrocil do zycia, jednak pompka dalej jakby gdzies pompowala za dlugo powietrze bo slychac ja jak chodzi pare sekund po otwarciu zamkow, zdejmowalem wszystkie boczki i te nie wydaje i sie aby gdzies byl przeciek
Rekomendowane odpowiedzi