Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o pomoc w diagnozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Coś się wysypało i nie jestem pewny co.

Zaczęło się od przygazówki na starcie silnika i już wiedziałem że będzie "muł". Faktycznie tak też było. Wyciągnąłem zaworek odcinający paliwo na pompie paliwowej, wyczyściłem i skoku do 2tyś obr. na starcie już nie ma.

Wykluczyłem też wszystkie nieszczelności i sprawdziłem cały dolot. Tam wszystko gra.

Turbina śwista i dmucha jak należy.

Wcześniej miałem lekkie spadki mocy na okoły pół sekundy po czym ciągnął dalej aż miło.

Zamówioną mam nową przepływkę i map sensor awx ale nie jestem pewny czy tu leży przyczyna.

Które grupy zlogować? Mam już jak coś statyczne logi 003 008 i 011

Dodam że mam automatyczną skrzynię biegów (DMX) więc nie będzie to też takie proste...

Z góry dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

pod mapa od AWX musisz konieczne zrobić korekte na kompie

Opublikowano
  • Autor

pod mapa od AWX musisz konieczne zrobić korekte na kompie

ok dzięki za info :wink4:[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 20:24_________________________________________________wrzucam logi statyczne grup 003,008 i 011... jakie jeszcze potrzebne?

18af288c31727547.jpg

f87267e1ce4c5164.jpg

e2ca261b6cfe4e91.jpg

Opublikowano

To wygląda jakby gigant dziura w dolocie. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

To wygląda jakby gigant dziura w dolocie. :mysli:

skąd takie wnioski?

Opublikowano

Somes to jest cos z turbo, turbina powinna mieć u ciebie wartosci gdzieś koło 2200mbar a masz połowe mniej(i to w żądanym przez kompa), albo masz gdzieś odczepiony wężyk od turbiny, albo przepływka całkowicie umarła

Opublikowano
  • Autor

Somes to jest cos z turbo, turbina powinna mieć u ciebie wartosci gdzieś koło 2200mbar a masz połowe mniej(i to w żądanym przez kompa), albo masz gdzieś odczepiony wężyk od turbiny, albo przepływka całkowicie umarła

No Kowi właśnie moje pierwsze wrażenie było takie same - przepływka się wysrała do końca...

możliwe że coś się jeszcze gdzieś wypięło czego nie omieszkam jutro sprawdzić...

mówisz tutaj na podstawie tych logów statycznych tak?

Opublikowano

aj to są statyczne, a ja na szybko porównywałem do swoich poprzednich ale dynamicznych :wallbash:

zrób do tego jakos dynamiczne, bo bez tego to ci chłopy nie zdiagnozuja z większa dokładnoscią

Mi jak przepływka walneła to auto jezdziło ale do 140km/h, a za drugim razem miałem dziury w doładowaniu

Opublikowano
  • Autor

aj to są statyczne, a ja na szybko porównywałem do swoich poprzednich ale dynamicznych :wallbash:

zrób do tego jakos dynamiczne, bo bez tego to ci chłopy nie zdiagnozuja z większa dokładnoscią

Mi jak przepływka walneła to auto jezdziło ale do 140km/h, a za drugim razem miałem dziury w doładowaniu

heheh dlatego dla pewności zapytałem :wink4:

jutro porobię w takim razie te grupy dynamicznie co może nie być łatwe hmm...

aktualnie to jedzie jak by miało 100 kuca mniej a wcześniej były właśnie wspomniane dziury w doładowaniu

Opublikowano

jak byś miał coś z przepływką to błędy powinny być :gwizdanie: w ogóle to masz jakies błędy :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak byś miał coś z przepływką to błędy powinny być :gwizdanie: w ogóle to masz jakies błędy :mysli:

błędów była masa standardowych :wink4: 00575 i te inne...

Opublikowano

to jutro zanim je wyczyscisz skopiuj :good: i opisz dolegliwosci bo nie opisałeś w sumie co tam Ci sie dzieje :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

aktualnie to jedzie jak by miało 100 kuca mniej a wcześniej były właśnie wspomniane dziury w doładowaniu

a jutro posprawdzam wszystko raz jeszcze i oczywiście wkleję też błędy :wink4:

Opublikowano

a jutro posprawdzam wszystko raz jeszcze i oczywiście wkleję też błędy :wink4:

tak ale ze szczegółami :decayed: szarpie, muł do 3tys sie ledwo kręci itp

Opublikowano

statyczne i obroty do 4000 rpm ... :mysli: ???

podczas statycznych wara od pedalu gazu ...

Opublikowano

statyczne i obroty do 4000 rpm

No statyczne bo auto stało :)

Opublikowano
  • Autor

statyczne i obroty do 4000 rpm ... :mysli: ???

podczas statycznych wara od pedalu gazu ...

dlaczego?[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 12:45_________________________________________________Ok pojeździłem jeszcze chwile z laptopem na kolanach i doszedłem dok tego :good:

N75 nie bardzo miał jak popracować bo wyskoczył mi jeden z wężyków :gwizdanie:

tak więc to i zaworek odcinający paliwo były przyczynami tego mułka :decayed:

pytanie jeszcze które grupy zlogować dynamicznie by sprawdzić czy to przepływka jest przyczyną chwilowych spadków doładowania na 3cim i 4tym biegu? :cool1:

Opublikowano

003,004, 008,010 i 011...

Opublikowano
  • Autor

wrzucam w takim razie dynamiczne 003 004 008 010 011 021

d42d951b94e0c5b6.jpg

b9d0d84284cb7afa.jpg

proszę o wyrozumiałość bo ciężko to zrobić samemu przy automatycznej skrzyni :gwizdanie:[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 21:38_________________________________________________nikt nic nie wie czy logi złe? :mysli:

Opublikowano

logi masz dobre, turbo ładuje perfekcyjnie :good: a masz teraz dalej jakieś objawy??