Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Znikł płyn chłodzący, ogrzewanie dziwnie pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow!

Mam problem w mojej B6 ALT z wyciekiem plynu chlodzacego.

Od momentu, kiedy 12 Stycznia 2010, pewien mechanik wymienil uszkodzony termostat,

mam dziwne ubytki plynu chlodzacego (wlasciwie znika on prawie calkowicie) :confused4:

W ciagu tygodnia potrafi caly plyn gdzies ujsc. Nie byl zalany G12, lecz zwyklym. Wczoraj

rano, zauwazylem, ze ogrzewanie nie dziala, zagladam pod maske - a tam ponownie w zbiorniku zero plynu.

Jak zlokalizowac wyciek? Co moze byc przyczyna?

Prosze o pomoc!

Serdeczne dzieki :)

Opublikowano

odpal silnik i obserwuj przewody, moze cos zobaczysz, jedz do mechanika niech puszcza cisnienie w uklad i moze cos wyjdzie.

Opublikowano

spokojnie przyjrzyj sie wszystkim przewodom i jak mozesz jak masz to zejdź do kanału wtedy bedzie lepiej widziec miejsce skad cieknieWiesz miejsc moze byc sporo ale napewno sie znajdzie.Znajdź mój wątek bo ja znalazłem u siebie przyczyne ale dosyc długo musiałem szukac.i to w takim mejscu ze trudno naprawde było go cieżko znaleźć.Teraz autko na warsztacie bo wszystko trzeba rozebrać zeby dostac sie do głupiego oringu który przestał uszczelniac.Ehhh.A pod autkiem nie masz kałuży?

[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 18:47_________________________________________________a może cos mechanior źle zrobił przy wymianie termostatu :mysli: bo to takie dziwne ze po wymianie coś złego zaczeło sie dziac.musi być coś z tym związane

Opublikowano

Ja bym sprawdził plastikowy króciec pod czujnikiem temperatury - który pod wpływem temperatury wygina się w banan po jakimś czasie - wtedy płyn sika na okolice katalizatora. Krociec jest z tyłu silnika na wysokosci akumulatora

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Serdeczne dzieki za wszystkie rady, panowie.

Mechanik dal ciala na calej linii, zle przykrecil termostat, pokieleszowal rurke plynu(zelazna), zle ja wsadzil w kolnierz termostatu, ufff. Plyn wyciekal tylko po cisnieniem, kapal na goracy silnik i wyparowywal w sekunde, dlatego tak trudno bylo zlokalizowac, wyciek w domowych warunkach. Sam dalem rade...

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Serdeczne dzieki za wszystkie rady, panowie.

Mechanik dal ciala na calej linii, zle przykrecil termostat, pokieleszowal rurke plynu(zelazna), zle ja wsadzil w kolnierz termostatu, ufff. Plyn wyciekal tylko po cisnieniem, kapal na goracy silnik i wyparowywal w sekunde, dlatego tak trudno bylo zlokalizowac, wyciek w domowych warunkach. Sam dalem rade...

Dzieki i pozdrawiam

orientujesz się czy mechanior do wymiany termostatu zdejmował kolektor dolotowy czy dał rade wymienić tylko odkręcając alternator?

Opublikowano
  • Autor

Serwus!

Dal rade wykrecajac alter, ale jak widac z powyzszych opisow, jak mu poszlo, to juz inna historia.

Dziwie sie, bo sam odkrecilem alternator, zeby zobaczyc jak to faktycznie wyglada, i jest super dostep...Szczegolnie, gdy sie odkreci 2 ruru od gory (paliwo i woda)...

Udanej zabawy! :)

Opublikowano

Dzięki wielkie :good: Czeka mnie to samo ale bez pomocy mechanika sobie poradzę :wink4: