Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Klimatronik pod RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę w tym temacie a nie w klimatyzacji dlatego że ma on związek z nawigacją, otóż ciągle szukam klimatronika pod RNS-E, chodzi mi o odpowiednie oznaczenie, bo znalazłem o takim samym numerze jakim napisał Alvaro w poradniku założenia RNS-E, jednak zadzwoniłem do właściciela takiego klimatronika a on mówi że on pasuje do 1DIN, więc może ktoś wie jaki numery seryjne klimatronika są napewno 2DIN?

Z góry dziękuję za pomoc, dodam że szukałem tych numerów u nas na forum ale bez rezultatu :/

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

i tylko z takimi numerami klimatronik bedzie pasował razem z RNS-E? OCzywiście mając również na uwadze żeby właśnie ogrzewanie tylnej szyby też działało :) Bo jak będę znał numery to może uda mi się gdzieś kupić taniej klimatronik właśnie.

Opublikowano
  • Autor

no niemam właśnie grzanych siedzeń (chciałbym mieć i z chęcia takie bym kupil :D ) ale czy w związdku z tym ze ich niemam to będzie coś nie tak z tym klimatronikiem? Czy to jednak nie robi mi różnicy?

Opublikowano
  • Autor

jak to dorezać grzane stołki bo nie bardzo rozumiem :)

I czy są jeszcze jakies numery seryjne klimatroników które są pod 2DIN czyli np. do rns?

Opublikowano

mozesz wykorzystac sama obudowe z 2 din

Opublikowano

Trzeba bylo pisac w watku alvara

Opublikowano
  • Autor

to nie wiem teraz czy kontynuować rozmowe w temacie Alvaro czy już zostać tutaj, bo może znajdzie się ktoś kto wie jakie są oznaczenia klimatroników pod Navi.

Opublikowano

Witam.

Piszę w tym temacie a nie w klimatyzacji dlatego że ma on związek z nawigacją, otóż ciągle szukam klimatronika pod RNS-E, chodzi mi o odpowiednie oznaczenie, bo znalazłem o takim samym numerze jakim napisał Alvaro w poradniku założenia RNS-E, jednak zadzwoniłem do właściciela takiego klimatronika a on mówi że on pasuje do 1DIN, więc może ktoś wie jaki numery seryjne klimatronika są napewno 2DIN?

Z góry dziękuję za pomoc, dodam że szukałem tych numerów u nas na forum ale bez rezultatu :/

Pozdrawiam.

Kup klimatronik z wycięciami w górnej części przedniego panela, jeśli będzie z B7, to przełóż z niego przedni panel do swojego klimatronika i pozamiatane

Opublikowano
  • Autor

no właśnie teraz zobaczyłem że są klimatroniki które górę mają równą i takie gdzie na górze mają rowki właśnie, to te klimatroniki z rowkami to właśnie są np. pod RNS-E?

I już mi się myli od tego wszystkiego więc jeśli ktoś by mógł to niech powie czy jak chcę klimatronik pod RNS-E, to środek klimatronika ma być pod 2DIN, czy też sam panel?

Opublikowano

Klimatronik pod Navi czyli 2 din różni się tylko obudową( te ząbki na gorze i brak srebrnej listwy na dole) w stosunku do 1din. Możesz kupić sobie klimatronik do modelu B6 2 din i poprostu go włożyć - wtedy tylko kupisz bądź taki z grzanymi fotelami bądź bez.

Natomiast jeśli kupisz do modelu B7 to jeśli zamotowałbyś go w B6 to nie bedzie działać ogrzewanie tylnej szyby. Dlatego najlatwiej jest przelozyc wnetrze klimatronika tego twojego 1din co masz aktualnie do nowego 2din do b7. Roboty na 10 minut a efekt super. Mam pelno zdjec z tej przekladki jak chcesz.

Poszukaj na alledrogo i zdecyduj co chcesz kupić, co aktualnie jest dostepne i co taniej ci wyjdzie. Jak cos to pisz smialo.

Opublikowano

dla przykladu :cool1: climatronic z numerami do B6 bedzie Ci szyba tylna przynajmiej dzialac :tongue4:

http://moto.allegro.pl/item907935488_audi_a4_02_07_panel_sterowania_klimatyzacja.html

Ten panel jest jeszcze inny niz np ten ktory mam ja...

jak sa przycisko ECON i obieg wewnetrzny to j mam na dole OFF a tu jest obieg wewnetrzny z "A" - taj jakby "czujnikiem" swierzości powietrza... jak to sie ma do prawidlowego dzialania???

Opublikowano

bywaja na allegro cale kosze z klimatronikiem w tej samej cenie troszke cierpliwosci i :kox:

Opublikowano

Ja mam taki z listerka A zamiast off i to nie ma najmniejszego znaczenia dla dzialania. Poprostu jak wciskam a to sie wylacza:) Jesli nie przeszkadza ci to ze masz inny napis na przycisku to smialo. Kiedys widzialem caly panel przedni do kupienia od b7 za 80 zl. Ja sowj kupilem z koszem za 400 zl na alledrogo i to na fakture wiec jeszcze taniej mnie wyszlo. Powodzenia!:)