wuju Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 podepne sie pod temat...bo jest podobny...Panowie jak myslicie czy wieksza felga to wiekszy przeswit karoserii od podloza i pomiedzy kolem a nadkolem?? zależy od opon, ale przy typowych auto będzie stało trochę wyżej a prześwit miedzy kołem a nadkolem będzie mniejszy [br]Dopisany: 10 Kwiecień 2010, 23:41_________________________________________________im większa felga *
Artur82 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 no to zaraz wrzuce przeliczenie :gwizdanie:[br]Dopisany: 11 Kwiecień 2010, 00:11_________________________________________________
Maciek80 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Artur już Ci pisaliśmy przecież Żeby to lepiej zobrazować poszukałem fotek B6 na dużych kołach i standardowym zawieszeniu: Widzisz jak wysoko stoją? Jak duży mają prześwit między oponą a nadkolem? Uwierz mi, że na żywo rzuca się to w oczy jeszcze bardziej. Tu nie chodzi o to, żeby auto szorowało brzuchem po asfalcie, tu chodzi o to, żeby zmniejszyć prześwit między kołem a błotnikiem. Oczywiście przy obniżaniu obie wartości się zmniejszają, zarówno prześwit między kołem a błotnikiem jak i ten między podwoziem a asfaltem. Ale to, co w największym stopniu powoduje że takie auto wygląda kiepsko, to właśnie zbyt duża odległość między szczytem opony a krawędzią błotnika.
Rekomendowane odpowiedzi