Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Padnięta przepływka(kupie) i szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, koledzy czy przy padniętej przepływce ma prawo silnik dziwnie i rytmicznie szarpać jadąc np.70km/h(1600obr/h z górki z lekko wciśniętym gazem??dodam że rano mam tak samo jadąc na 2-ce 1100obr/min :mysli:przepływka raczej do wymiany-VAG pokazał błąd sporadyczny przepływki (chyba 0553 o ile pamiętam)po przeczyszczeniu raz ciągnie raz lipa :wallbash: przez tydzień teraz częściej lipa :wallbash:

tylko to szarpanie mnie niepokoi ;(

Opublikowano

Zrób logi podczas szarpania i wrzuć do odpowiedniego działu. Wtedy się wiele wyjaśni..

Opublikowano
  • Autor

kolego nie mam jak zrobić logi :confused4:

co byście sprawdzili najpierw??

Opublikowano

Niedobrze, przydało by się dyn: 008, 011, 003 i 004. To takie minimum.

Opublikowano
  • Autor

powiedzcie mi jeszcze tak bez logów czy filtr paliwa może mieć coś wspólnego z takimi objawami??nie sugerujcie się tym ale z 50 tyś mam na nim zrobione :embarrassed:wstyd mi ;([br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 20:43_________________________________________________przy -24 C odpalał lekko i ok jeździł

Opublikowano

Jak najbardziej tak - wymień filtr paliwa i powietrza. Nie są to duże koszty ale może się coś poprawi. 50k km na jednym filtrze paliwa to "trochę" dużo.

Opublikowano

kolego nie mam jak zrobić logi :confused4:

co byście sprawdzili najpierw??

Miałem tak, że podczas rozpędzania uszkodzony przepływomierz powodował szarpanie w trakcie przyspieszania na każdym biegu. Możesz odpiąć wtyczkę od przepływomierza i będziesz widział czy szarpanie ustąpiło ewentualnie podmienić od kogoś sprawny przepływomierz.

Opublikowano
  • Autor

ja tyle zrobiłem a mam etke od roku a ile było wcześniej :embarrassed:, filtr powietrza wymieniam co 20tyś. autko ma 253 000 i bardzo się boje tego klina na kole pasowym bo podobno lubi w zetorze się przyciąć ;(można to wykluczyć??[br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 20:49_________________________________________________przepływke jak odepnę to taki sam muł ale nie wiem czy szarpie...tylko tak sobie myślę że może raz mierzy innym razem nie i dlatego tak jest :mysli:

Opublikowano

Można wypiąć też wtyczkę od impulsatora na skrzyni biegów aby wykluczyć nastawnik pompy..

Opublikowano

Ja ze swoim męczyłem sie ze 2 lata z szarpaniem autem. Wymieniałem nastawniki, wtryski i inne rzeczy. W zeszłym tygodniu sprawdzałem kompresję na cylindrach i przy okazji stan naładowania aku. I jakież moje zdziwienie było że prawie nówka aku a tylko 8 volt trzyma a palił nie najgorzej nawet w 30 stopniowe mrozy. Szukając przyczyny zmierzyłem jakim prądem ładuje alternator i tu okazało sie że daje 18 volt. Wymieniłem alternator na dobry używkę, naładowałem aku i teraz nie szarpie. Widocznie sterownik świrował przy zbyt małym napięciu aku. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

witam, dziś wymieniłem filtr paliwa, bez zmian a alternator miałem robiony(łożyska i czyszczenie rok temu). nic nie pomogło-w filtrze miałem o dziwo zardzewiałą wodę i trochę ropy :slina:a no i piasek :shocked:ale nie pomogło :sick3:

Opublikowano

Można wypiąć też wtyczkę od impulsatora na skrzyni biegów aby wykluczyć nastawnik pompy..

Możesz coś więcej o tym napisać?

Opublikowano
  • Autor

koledzy kuie przepływomierz najlepiej pierburg może byc używka, ktoś poleci skąd ?sprawdzony sprzedawca może jakiś?Bosh też może być byle byłsprawny... :embarrassed:

Opublikowano

pawelwor powtarzając przeczytane na forum słowa to w skrócie chodzi o odpięcie wtyczki od w/w impulsatora na obudowie skrzyni biegów. Jeśli podczas jazdy z odpiętą wtyczką nie będzie szarpać należy przeprowadzić czyszczenie nastawnika pompy.

836d262d53b635a5m.png <- tu masz lokalizację tej wtyczki według ETKI. Będą tam dwie wtyczki, tą dalej osadzoną należy wypiąć.

Opublikowano

pawelwor powtarzając przeczytane na forum słowa to w skrócie chodzi o odpięcie wtyczki od w/w impulsatora na obudowie skrzyni biegów. Jeśli podczas jazdy z odpiętą wtyczką nie będzie szarpać należy przeprowadzić czyszczenie nastawnika pompy.

836d262d53b635a5m.png <- tu masz lokalizację tej wtyczki według ETKI. Będą tam dwie wtyczki, tą dalej osadzoną należy wypiąć.

Odpiąłem wtyczkę, która znajduje się dalej (niżej), szarpanie dalej było i dodatkowo doszło dodatkowe, takie cykliczne jak ruszałem, więc nie nastawnik :) Ale mam pytanie, czy po odpięciu tej kostki, przejechaniu się i podpięciu nie powinno być jakiegoś błędu na vagu? U mnie nic nie było i to mnie aż dziwi :mysli::)