Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Paląca się kontrolka ABS i migający (!) po wizycie u mechanika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam taki sam problem ale wykrzyknik to już się permanentnie pali :confused4: a wszystko się zaczęło od wymiany tarcz klocków i łożysk z tyłu. Po wymianie jak już auto prawie stało to było czuć chrobotanie pod pedałem hamulca i zapalała się żółta lampka od abs-u podłączyłem się pod Vaga i wyszło że lewy tylny czujnik. Wyjąłem poruszałem podmuchałem włożyłem i było lepiej dwa dni potem znowu to samo. Umówiłem się do mechanika bo myślę może z tą koronką coś nie tak. Nie zdążyłem się z nim spotkać jak zaczęło mi wywalać oprócz żółtej lampki ABS-u jeszcze czerwoną lampkę wykrzyknik i trzy piski podłączyłem Vaga znowu i wyszło ze nie ma komunikacji z modułem plus znowu czujnik lewy tylny. Pojechałem w końcu do magika i już się nie dało połączyć ze sterownikiem ABS-u :confused4: co to może być?? wyczytałem że prawdopodobnie sterownik szlak trafił i trzeba go będzie zregenerować i prosił bym o potwierdzenie diagnozy

Opublikowano

sprawdz czy koronka tzw odczyt z czujnika abs jest ciasno zamontowany na tarczy chamulcowej

Opublikowano

koronka z tego co mówił mechanik jest ok

Opublikowano

mój ojciec miał ten sam problem dopóki nie zdjąłem tarczy i sam nie sprawdziłem ,koronka była peknieta i ślizgała się

Opublikowano
  • Autor

zdecydowałem sie na wymiane czujnika mi ten błąd wywala jak jade powyżej 110km/h ok 5 minut jak wymianie napisze co i jak

Opublikowano

W moim Audi jest taki problem, miałem popękaną wtyczkę od pompy ABS-u została wymieniona przez mojego mechanika i się zaczęło!!!

Kontrolka ABS wykrzyknik ! 3 sygnały dźwiękowe przy zapalaniu, w czasie przyspieszenia i puszczenia gazu jeden sygnał, dodatkowo świeci się błąd silnika i nie działa licznik prędkości. Jedna wtyczka i tyle problemów, byłem u znajomego podłączył pod kompa i powiedział że nie może połączyć się z komputerem.

Pomóżcie :(

Opublikowano
  • Autor

czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęci lub link jak powinien wyglądać czujnik ABS lewy przód bo miałem w łapach dwa niby do mojego modelu i niepasują. Model to A4 96r 1.9 TDI 110ps

Opublikowano

A ja swój problem rozwiązałem kosztowało mnie to 400 zł ;( musiałem dać do magika sterownik ABS bo tam się jakaś elektronika usmażyła i takie wtedy tak się dzieje że raz jest wszystko ok a czasami świeci ten wykrzyknik oraz lampka od ABS i tak samo nie można się VAG-iem podłączyć do modułu. A znajomy który mi robi auto mówi że to już 2 A4 w ciągu dwóch tygodni a już jest z gościem co ma Paska na przyszły tydzień umówiony bo ma te same objawy

Opublikowano
  • Autor

u mnie zawsze jest ten wykrzyknik jak przekrocze 120 i jade tak chwile a vag połancza sie i wyskakuje błąd czujnika lewy przód