mastertroll Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam mam zalany modul komfortu o takim numerze 8E0 959 433J i mam pytanie c zy musi byc taki sam czy moze istnieje jakies zaminnik bo na allegro nigdzie nie moglem tego poszukac ??
wrclaguna Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 szukaj z koncowka N http://moto.allegro.pl/item932663371_komputer_modul_komfortu_audi_a4_8e0_959_433_n.html
mastertroll Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 a kolego powiedz mi jestes tego pewnien w 10000000%??
Bart-S Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Niestety Grzesiu ale nie ma gwarancji, że to to samo. Mimo, że N wg. ETKI jest zastępnikiem J wcale nie znaczy, że oba moduły obsługują to samo. W przypadku sterowników drzwi jest np. tak, że poszczególne zastępniki miały "downgrade" jeśli chodzi o funkcje. Kolego mastertroll jeśli chcesz być pewien, że będziesz miał te same funkcje co komfort J - szukaj AJ - ten obsługuje wszystko (stosowany w autach do końca czerwca 2002). Jednak równie dobrze model N również może podejść - niestety nigdze nie ma wykazu który opisywałby co obsługuje dany moduł komfortu i po części trzeba zgadywać
mastertroll Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Opublikowano 4 Marca 2010 koledzy kupilem teraz z oznaczeniem AE bodajze i jest tak ze tylnie dzwi mi sie nie otwieraja ;/ co to moze byc bo juz na glowe dostaje
Bart-S Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Drzwi czy szyby? Sprawdziłeś kodowanie? Adaptowałeś pilota do nowego komfortu?
mastertroll Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 szyby z tylu mam na korbke tzw nie chodzi otwieranie dzwi szyby chodza normlanie tylko centralka tylniego zamka nie chodzi w niedziele jade na gielde zamienic ten modul na N tak jak kolega mi doradzil , bylem w ASO i mi udzielili inf ze moze byc zamiast J : -N -AJ -AM -AG A i mam kolejne pytanie czy trzeba programowac ten modul w jakis sposob jesli tak to macie moze jakas instrukcje
Bart-S Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Nie wiem czy to od tego ale spróbuj zapiąć VAG-a - wejdź do modułu komfortu (46), następnie w adaptację (10), kanał 61 i zapisz tam wartość 1 (test/save). Sprawdź też jakie błędy zapisały się w buforze - może jednak da się uruchomić ten moduł... W przypadku korb z tyłu - zamki w tylnych drzwiach są podłączone bezpośrednio do komfortu. Możliwe, że AE ma program dla wszystkich drzwi w elektryce i nie obsługuje pinów wiązek tylnych drzwi... Sam widzisz jaka gimela z tymi sterownikami. Wydaje mi się, że skoro AJ zastąpił ostatecznie wszystkie sterowniki z tego okresu - byłby najpewniejszym wyjściem Kodowanie modułu komfortu od kolegi proton2 - kodowanie "tworzysz" dodając poszczególne opcje - dla przykładu jeśli chcesz uruchomieć funkcje 2,3 i 4 wartość kodowania to 00016. +00001 = GB-Alarm (not USA) - sam nie wiem +00002 = Confirmation Anti-Theft Warning System (Blink) - mruganie diody w drzwiach kierowcy po zamknięciu auta +00004 = Selective Central Locking (SCL) +00008 = Anti-Theft Warning System - alarm +00016 = Rear Lid Release Locking at 5 km/h - odblokowanie tylnej klapy przy 5 km/h +00032 = Central Locking at 15 km/h (or 10 mph) - zamykanie auta po przekroczeniu 15 km/h +00064 = Comfort Function via Remote Control (not USA) - sterowanie centralnym z pilota +00128 = Right Hand Drive (RHD) - ruch prawostronny +00256 = Avant - tu chyba nie trzeba tłumaczyć +00512 = Confirmation Close via Remote (1x Blink) - potwierdzenie zamknięcia kierunkami +01024 = Confirmation Anti-Theft Warning Sytem Horn Activation - potwierdzenie zamknięcia syreną alarmu (jeśli jest alarm) +02048 = Door-/Window Regulator Logic +04096 = Thatcham Anti-Theft Warning (not USA) +08192 = No Safe-Function - wyłączenie fukncji Safe +16384 = Side Windows with Insulated Glass - chyba szyby z izolacją termiczną
mastertroll Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 kolego wymienilem na N i jutro zaczne dzialas bo jak to mowi moj kolega niedziela sie nie dorobisz a kolego odnosnie VAG mozesz mi polecic jakis kabelek do tego mojego B6 .Do administratora: Wiem ze nie powinienem tutaj pisac ale nie bede zakladal odzielnego watku o kablu .
Bart-S Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Aby nie robić tutaj śmietnika - info odnośnie kabla wyślę Ci na pw... Daj znać jak Ci poszło z komfortem.
mastertroll Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Opublikowano 9 Marca 2010 wiec wymienilem na N i wszystko pieknie lata jak nalezy zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota ;/
domjenick Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota w dziale "Warsztat,zrób to sam" jest film ,który nakręciłem o dopasowaniu pilotów
Bart-S Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 wiec wymienilem na N i wszystko pieknie lata jak nalezy zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota ;/ Świetnie :oklaski:. Jeśli chodzi o klucze - film domjenicka wszystko Ci wyjaśni.
Rekomendowane odpowiedzi