Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Moduł komfortu -jaki może być zamiennik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zalany modul komfortu o takim numerze 8E0 959 433J i mam pytanie c zy musi byc taki sam czy moze istnieje jakies zaminnik bo na allegro nigdzie nie moglem tego poszukac ??

Opublikowano
  • Autor

a kolego powiedz mi jestes tego pewnien w 10000000%??

Opublikowano

Niestety Grzesiu ale nie ma gwarancji, że to to samo. Mimo, że N wg. ETKI jest zastępnikiem J wcale nie znaczy, że oba moduły obsługują to samo. W przypadku sterowników drzwi jest np. tak, że poszczególne zastępniki miały "downgrade" jeśli chodzi o funkcje.

Kolego mastertroll jeśli chcesz być pewien, że będziesz miał te same funkcje co komfort J - szukaj AJ - ten obsługuje wszystko (stosowany w autach do końca czerwca 2002). Jednak równie dobrze model N również może podejść - niestety nigdze nie ma wykazu który opisywałby co obsługuje dany moduł komfortu i po części trzeba zgadywać :confused4:

Opublikowano
  • Autor

koledzy kupilem teraz z oznaczeniem AE bodajze i jest tak ze tylnie dzwi mi sie nie otwieraja ;/ co to moze byc bo juz na glowe dostaje

Opublikowano

Drzwi czy szyby? Sprawdziłeś kodowanie? Adaptowałeś pilota do nowego komfortu?

Opublikowano
  • Autor

szyby z tylu mam na korbke tzw nie chodzi otwieranie dzwi szyby chodza normlanie tylko centralka tylniego zamka nie chodzi w niedziele jade na gielde zamienic ten modul na N tak jak kolega mi doradzil , bylem w ASO i mi udzielili inf ze moze byc zamiast J :

-N

-AJ

-AM

-AG

A i mam kolejne pytanie czy trzeba programowac ten modul w jakis sposob jesli tak to macie moze jakas instrukcje

Opublikowano

Nie wiem czy to od tego ale spróbuj zapiąć VAG-a - wejdź do modułu komfortu (46), następnie w adaptację (10), kanał 61 i zapisz tam wartość 1 (test/save). Sprawdź też jakie błędy zapisały się w buforze - może jednak da się uruchomić ten moduł...

W przypadku korb z tyłu - zamki w tylnych drzwiach są podłączone bezpośrednio do komfortu. Możliwe, że AE ma program dla wszystkich drzwi w elektryce i nie obsługuje pinów wiązek tylnych drzwi... Sam widzisz jaka gimela z tymi sterownikami.

Wydaje mi się, że skoro AJ zastąpił ostatecznie wszystkie sterowniki z tego okresu - byłby najpewniejszym wyjściem ;)

Kodowanie modułu komfortu od kolegi proton2 - kodowanie "tworzysz" dodając poszczególne opcje - dla przykładu jeśli chcesz uruchomieć funkcje 2,3 i 4 wartość kodowania to 00016.

+00001 = GB-Alarm (not USA) - sam nie wiem

+00002 = Confirmation Anti-Theft Warning System (Blink) - mruganie diody w drzwiach kierowcy po zamknięciu auta

+00004 = Selective Central Locking (SCL)

+00008 = Anti-Theft Warning System - alarm

+00016 = Rear Lid Release Locking at 5 km/h - odblokowanie tylnej klapy przy 5 km/h

+00032 = Central Locking at 15 km/h (or 10 mph) - zamykanie auta po przekroczeniu 15 km/h

+00064 = Comfort Function via Remote Control (not USA) - sterowanie centralnym z pilota

+00128 = Right Hand Drive (RHD) - ruch prawostronny

+00256 = Avant - tu chyba nie trzeba tłumaczyć

+00512 = Confirmation Close via Remote (1x Blink) - potwierdzenie zamknięcia kierunkami

+01024 = Confirmation Anti-Theft Warning Sytem Horn Activation - potwierdzenie zamknięcia syreną alarmu (jeśli jest alarm)

+02048 = Door-/Window Regulator Logic

+04096 = Thatcham Anti-Theft Warning (not USA)

+08192 = No Safe-Function - wyłączenie fukncji Safe

+16384 = Side Windows with Insulated Glass - chyba szyby z izolacją termiczną

Opublikowano
  • Autor

kolego wymienilem na N i jutro zaczne dzialas bo jak to mowi moj kolega niedziela sie nie dorobisz a kolego odnosnie VAG mozesz mi polecic jakis kabelek do tego mojego B6 .Do administratora: Wiem ze nie powinienem tutaj pisac ale nie bede zakladal odzielnego watku o kablu .:)

Opublikowano

Aby nie robić tutaj śmietnika - info odnośnie kabla wyślę Ci na pw...

Daj znać jak Ci poszło z komfortem.

Opublikowano
  • Autor

wiec wymienilem na N i wszystko pieknie lata jak nalezy zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota ;/

Opublikowano

zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota

w dziale "Warsztat,zrób to sam" jest film ,który nakręciłem o dopasowaniu pilotów :wink4:
Opublikowano

wiec wymienilem na N i wszystko pieknie lata jak nalezy zostalo mi jeszcze kodowanie klucza bo mi nie chodzi z pilota ;/

Świetnie :oklaski:. Jeśli chodzi o klucze - film domjenicka wszystko Ci wyjaśni.