Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Tarcze z przodu na tył?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w A4 B6 2.0 96KW tarcze 288mm z przodu i zastanawiam się czy można by je było przełożyć na tył (jarzma, tarcze, zaciski) nie wiem jak ze zwrotnicami? Z przodu zamontował bym tarcze 345mm koszt ok 1200zł + zaciski ori nr. 8E0 615 123 B, 8E0 615 124 B do AUDI A4 2001-2008 ( oraz quattro ), AUDI A6 2005-2010 ( oraz quattro ) czyli kolejne 1300zł ---- Da się ??? być może będzie trzeba wymienić także pompę paliwową gdyby okazała się zbyt słaba? jakieś sugestie? Z góry dziękuje za wszelką pomoc

Opublikowano

Z przodu 288 wentylowane nie będą pasowały na tył zwykły, jak też jarzma i zaciski :no:

:shocked: 345 na przód ( chyba z S4 ) to i fele musisz mieć chyba 18 " :kox:

Zerknij jaka jest budowa kpl. przednich hamulców względem tyłu to będziesz wiedział o co mi chodzi :good:

Opublikowano
  • Autor

No i właśnie wiem że nie będą :confused4: dlatego chciałbym się dowiedzieć jakich zmian musiałbym dokonać żeby spasowały i żeby ten zestaw z przodu pchnąć na tył chyba nie jest to niemożliwe? - a co do felg to mam 19" więc wejdą śmiało :good:

Opublikowano

No i właśnie wiem że nie będą :confused4: dlatego chciałbym się dowiedzieć jakich zmian musiałbym dokonać żeby spasowały i żeby ten zestaw z przodu pchnąć na tył chyba nie jest to niemożliwe? - a co do felg to mam 19" więc wejdą śmiało :good:

Nie pchniesz zestawu z przodu na tył :wallbash: :wallbash: , nawet jeśli byś się uparł :thumbdown:

Opublikowano

tych z przodu nie wrzucisz na tył bo masz 25mm

a na tył muszą być 15mm.

Opublikowano
  • Autor

Ah! qrcze teraz wiem gdzie jest pies pogrzebany - chodzi o to że nawet jak bym wymienił i zaciski to te z przodu nie mają chwytu na hamulec ręczny i się nie da ..... ok teraz wiem wszystko i dzięki :mysli: ale trochę szkoda :(

Opublikowano

a na tył muszą być 15mm.

Brednie piszesz. tylne tarcze o średnicy 288 maja grubość 12mm

Opublikowano

a na tył muszą być 15mm.

Brednie piszesz. tylne tarcze o średnicy 288 maja grubość 12mm

no dobra ale jakby nie było o grubość chodzi

Opublikowano
  • Autor

a może jednak gdzieś tam w odległej galaktyce... jest zacisk co przyjmie tarcze 25 mm i będzie mieć do tego ręczny, może z innego auta nie wiem Passata? zapytam mechanika z warsztatu co przygotowują auta na wyścigi KJS nic lepszego nie przychodzi mi do głowy :blink:

Opublikowano

a może jednak gdzieś tam w odległej galaktyce... jest zacisk co przyjmie tarcze 25 mm i będzie mieć do tego ręczny

Choćby S4 B6/B7 albo RS4