Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8T] Dziwne sporadyczne szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,kiedyś opisywalem swój problem szarpania przy wyższych obrotach (3,5-4tyś/obro.)mam to bardzo sporadycznie i gdy doświadcze tego objawu,problem zanika w trakcie dalszej jazdy.Wyglada to tak ze auto rozpędza sie idealnie,na każdym biegu ciągnie wzorowo.Gdy chce szybko przyspieszyc to powiedzmy na 2-3 biegu szarpnie ze zmieniam bieg na wyższy.W czasie jednego cyklu szarpnięcia (są to z 2-3 szarpania)wszystko wraca do normy i auto juz nie ma żadnych oporów.Nie zdaża mi sie to za kazdym razem i nie ma reguły czy ciepły czy chlodniejszy czy inne opcje.Na Vagu wyszedł bląd jakiegoś czujnika cisnienia powietrza czy cos z tym zwiazane ale mechanik taki był madry ze opowiadal wszystko swoimi slowami zero technicznych informacji i raczej stwierdzil ze to nie jest tego wina gdyz od tego czujnika zalezy ze auto bedzie slabsze z czasem a nie jakas chwilowa przypadlosc.Filtry wymienione i raczej tylko to gdyż autko po roku eksploatacji nie wykazuje zadnych innych problemow,nie dymi nie kopci odpala normalnie trzyma obroty kreci sie idealnie.

Pytanie:Czy mozliwe jest ze za problem jest odpowiedzialna chlodnica powietrza (intercooler) gdyż autko bylo bite tak wnioskuje w lewy przód i widze ze chlodnica jest naruszona,czy jednak objawy takie nie mają nic wspólnego z nią.

Problem nie jest duży gdyż juz znam swoje autko ale milo bylo by sie tego pozbyc.

Pozdrawiam

Opublikowano

A robiles diagnostyke tego samochodu po kupnie??

Opublikowano

Podepnę się pod kolegę SylverStone

U mnie przerwy są cykliczne , tylko na benzynie, na wszystkich biegach bez względu na obroty ,bez znaczenia czy zimny i czy ciepły. Rzadko się tak dzieję ale jednak,wykluczam cewki i świece bo po przejściu na LPG jest nic się nie dzieje. Możliwe , że to coś z wtryskiem benzyny?

[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 13:34_________________________________________________Chwilowo nie mam dostępu do VAGa, więc tak się zastanawiam na ślepo :mysli:

Opublikowano

a sprawdzales bledy?? mixture adaptation sie nie pojawia??

Opublikowano

:mysli: a wiesz , że ostatnio jak byłem na VAGu był taki błąd. Co to oznacza?[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 13:41_________________________________________________Coś takiego było:

Address 01 -------------------------------------------------------

Controller: 8D0 907 557

Component: 1,8l R4/5VT MOTR HS D05

Coding: 04001

Shop #: WSC 00000

3 Faults Found:

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

00532 - Supply Voltage B+

07-10 - Signal to Low - Intermittent

00561 - Mixture Adaptation

12-10 - Adaptation Limit (Mul) Exceeded - Intermittent

Readiness: N/A

Opublikowano

no to masz juz swoj problem rozwiazany :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Własnie wróciłem z auta i oto co za błędy mi wyskoczyły:

-16795 Wtrysk dodatkowego powietrza nieprawidłowy przepływ

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

-16486 Przepływomierz - niskie napięcie

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

Czy to cos juz mówi?Co teraz zrobic od czego zacząc

Czy ten pierwy błąd moze byc spowodowany Wadliwym intercoolerem??(mozliwe ze mam dziurawy bo auto było bite z lewej strony i mam polamane zaczepy i jest cos z nim nie tak)

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam mam tą samą przypadłość w moim autku i nie wiem co to jest do dziś, raz przerywa jak przyśpieszam raz nie , te same objawy co ty tu napisałeś "interculer" to raczej nie jest przyczyną tego przerywania, u mnie z nim wszystko gra a mam takie same objawy co ty. ps jak byś znalazł przyczynę tego, to napisz tutaj będę bardzo wdzięczny bo nie powiem już mnie irytuje ta sytuacja z tym autem.