Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jaki lakier na tylny spojler zderzaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje farby na tylny spojler pod zderzak do b6 orginalnie szary wyglada jak nie lakierowany ale okazalo sie ze jest pokryty jakims lakiererm moze wie ktos co to za farba jakis numer moze jakies informacje ??

[mod]nie ma takiego slowa jak "tylni"[/mod]

Opublikowano

Witam poszukuje farby na tylny spojler pod zderzak do b6 orginalnie szary wyglada jak nie lakierowany ale okazalo sie ze jest pokryty jakims lakiererm moze wie ktos co to za farba jakis numer moze jakies informacje ??

FARBA :naughty: lakier podjedz do lakiernika sprawdzi na próbniku i Ci powie
Opublikowano

no wlasie o to chodzi ze bylem i nic ze wzrornikow nie pasuje i do tego to musi byc jeszcze matowy moze ktos malowal ten element wlasnie na ten orginalny szary kolor..

Opublikowano

to u jakiego lakiernika Ty byłeś... :polew: sa lakiery bezbarwne które nie dają takiego połysku jak normalnie ale kolor musi znaleźć na próbkach... a i zmień lakiernika :polew:

Opublikowano

No ja nie wiem czy to farba, na moje to jest to plastik. Najlepiej pomaluj pod kolor o czywiście z cała resztą plastików i bedzie gitara :)

Opublikowano

ktoś wykasował mojego posta :wallbash:

ja bym pomalował tą dokładkę pod kolor zderzaka :gwizdanie:

Opublikowano

:good:

ja tez bym to pomalował w kolor 100% lepiej by to wyglądało!

Opublikowano
:polew: plastik matujesz podobnie do powierzchni metalowych-nakladasz podklad do plstikow i jedziesz w kolor jaki tylko chcesz :good: no i polysk tez mozna regulowac :hi:
Opublikowano

No wlasnie chcial bym zeby to jednak bylo w kolorze takim jak bylo orginalnie a nie pod kolor auta.. To ze polysk mozna dobierac i kolor to ja wiem tylko z tym dobieraniem to potem roznie bywa wydaje sie ze byl identyczny jak sie dobieralo a potem okazuje sie ze nie jest .. Myslem ze ktos juz mial jakies dosiadczenie z dobieraniem tego koloru i bedzie znal numer lakieru ..Dzieki za odpowiedzi bede szukal dalej.. Pozdro :>

Opublikowano

Mam ten sam problem i nikt z forum nie potrafi mi odpowiedziec,tylko malowac caly na kolor auta,to bardzo proste,tyle ze trzeba zrobic na wszystkich plastikach,ale po co???Ja rowniez mam ten sam kolor co ty i niestety do tej pory nie mam zrobionego,ale tylko zrobi sie cieplej to zajme sie tym.Oczywiscie jak znajdziesz kolor to bede wdzieczny za informacje.

Opublikowano

z tym malowaniem dokładki to chodziło(przynajmniej mi) o to, że tak ładniej wygląda i tak były malowane te dokładki po lifcie ale jak wam się nie podoba to faktycznie musicie szukać odpowiedzi dalej :hi:

Opublikowano

Czy podoba czy nie to kwestia gustu,a o gustach sie nie dyskutuje:)ale mi chodzi o niepotrzebna prace dodatkowa,ktora dla mnie jest zbedna.

Opublikowano

Czy podoba czy nie to kwestia gustu,a o gustach sie nie dyskutuje:)ale mi chodzi o niepotrzebna prace dodatkowa,ktora dla mnie jest zbedna.

tylko, że nie będzie w tym przypadku pracy dodatkowej, przecież i tak trzeba ten element pomalować :gwizdanie: ale już ok nie namawiam

Opublikowano
To ze polysk mozna dobierac i kolor to ja wiem tylko z tym dobieraniem to potem roznie bywa wydaje sie ze byl identyczny jak sie dobieralo a potem okazuje sie ze nie jest ..

kolego z tego co sie orientuje to ten element nie przylego do innego elementu w tym kolorze wiec jeśli będzie się różnił minimalnie to tego nikt nie zauważy...

Opublikowano

Mam ten sam problem i nikt z forum nie potrafi mi odpowiedziec,tylko malowac caly na kolor auta,to bardzo proste,tyle ze trzeba zrobic na wszystkich plastikach,ale po co???Ja rowniez mam ten sam kolor co ty i niestety do tej pory nie mam zrobionego,ale tylko zrobi sie cieplej to zajme sie tym.Oczywiscie jak znajdziesz kolor to bede wdzieczny za informacje.

Masz 2004 rok i plastiki szare a nie w kolorze?? chyba cos kręcisz z rocznikiem twojego auta :)

A wracając do koloru tej dokładki to na tej dokładce to to nie jest lakier tylko plastik jest już tak barwiony. Tak więc takiego numeru farby nie znajdziecie. Pozostaje tylko dobrac na oko a jak to sie mówi na oko to jeden umarł :decayed:

Opublikowano

Potwierdzam to co kolega napisal,ze ten spoiler jest malowany ,od tylnej strony jest czarny,a po oterciu widac wyraznie podklad ktory ma kolor kosci sloniowej,tak przynajmniej jest u mnie.Wiec na 100% jest czyms pokryty,tylko czym :mysli: