marcinos80 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Witam szukałem na forum tematu zmiany przeplywki na wieksza ale nic nie znalazlem.Moja juz niebawem odmowi posłuszeństwa i tak myślę aby nie włożyć przeplywki od większego modelu 2,0 lub 2,5 tdi.Oczywiście kwestia dopasowania średnicy dolotu,pinów itd.Co sadzicie o tym pomyśle.Znajmowy w Golfie IV 1,9 90 PS zamienil przeplywke od Sprintera i ku jego oczekiwaniom jest odczuwalna różnica nie w Km a mianowicie w momencie obrotowym.Golf nie był hamowany wiec niewiadomo jaka jest różnica czy w Km czy w Nm.Jak wy sie zapatrujecie na zmianę przeplywki na wieksza.Wasze sugesje ewentualnie jak przeplyke dobrac badz własne doswiadczenia.Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedz.
Kowi87 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Jak nic nie modzisz grubszego w mechanice to kup ori :gwizdanie:
marcinos80 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Opublikowano 9 Marca 2010 Przymiarki sa na wiosne wirusika + turbo fundusze zbieram.
Kowi87 Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Przymiarki sa na wiosne wirusika + turbo fundusze zbieram. mi to sie wydaje że nie ma sensu zmiany przepływki na inną przy takich modach, bardziej Map sensorem mozesz sie zaciekawić, ale to juz lepiej dopytać sie kolegów którzy mają AWXy z turbo BRD czy robili cos przy tym ustrojstwie
domjenick Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Znajmowy w Golfie IV 1,9 90 PS zamienil przeplywke od Sprintera i ku jego oczekiwaniom jest odczuwalna różnica nie w Km a mianowicie w momencie obrotowym.Golf nie był hamowany wiec niewiadomo jaka jest różnica czy w Km czy w Nm. obawiam się ,że to tylko iluzja i autosugestia- w przepływce jest cienki, metalowy drut,który się odpowiednio nagrzewa,a przepływające powietrze go studzi i w ten sposób ECU "odczytuje" wartości z niej dla "swoich" potrzeb...-czy wieksza przepływka zmierzy więcej, niż napompuje turbo? niestety nie...przy takim samym turbo-wymiana przepływki na większą-nie ma sensu,to może mieć sens przy tak dużym turbo,że seryjna ,nie byłaby w stanie zmierzyć...
marcinos80 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 Tak czy siak jest roznica,zostaje przy oryginale.Pozdrawiam temat do zamkniecia
Rekomendowane odpowiedzi